Christel, Frans, Marleen en Ronald roepen iedereen op om met hen mee te dobberen tijdens de eerste editie van Den Dungen Dobbert. Foto: Wendy van Lijssel
Christel, Frans, Marleen en Ronald roepen iedereen op om met hen mee te dobberen tijdens de eerste editie van Den Dungen Dobbert. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: )

Eerste editie van Den Dungen dobbert

Wendy van Lijssel

Happening in zomerse sferen

Al dobberend op het water, liggend op je luchtbed, hangend in je zwemband of zittend in je rubberbootje, gaan genieten van muziek waarbij er ook nog 'aangemeerd' kan worden voor deelname aan een activiteit, het bekijken van een voorstelling of het stillen van honger en dorst. Dat is samengevat Den Dungen Dobbert dat op zaterdag 30 juni van 14.00 uur tot 22.00 uur gehouden wordt bij De Meerse Plas in Den Dungen.

DEN DUNGEN - Ze claimt niet het wiel uitgevonden te hebben omdat wat staat te gebeuren al in veel plaatsen gedaan wordt maar Christel Heijmans uit Den Dungen meldt wel verbaasd te zijn dat er nooit eerder iemand op het idee kwam om een festival te organiseren bij De Meerse Plas die plaatselijk en regionaal beter bekend staat als het Dungens Gat. Op haar initiatief wordt daar op zaterdag 30 juni de eerste editie van Den Dungen Dobbert gehouden.

Een festival in zomerse sferen dat om te beginnen klein van opzet was, maar toch sneller groter werd dan in 1e instantie de bedoeling was. "Het leek me leuk om iedereen uit te nodigen om met een rubberbootje of iets dergelijks naar het Dungens Gat te komen om gezellig met zijn allen te gaan dobberen. Hoewel ik het nog niet helemaal uitgewerkt had, dropte ik het idee al op social media. Niet alleen daar kreeg ik enthousiaste reacties. Ook Frans van der Waal van ontmoetingscentrum Litserborg en Marleen van der Kroeff namens Bint vonden het leuk om zich aan te sluiten en mee te denken en doen. Ronald Verheijen van Verta Assurantiën sluit de geledingen als hoofsponsor. We worden verder door meerdere bedrijven materieel ondersteunt", aldus Heijmans.

Doelstelling is om een gezellig evenement te houden voor jong en oud. Een happening in zomerse sferen waarbij het er vooral om gaat om gezellig samen te komen en lekker te chillen. Niets moet en (bijna) alles mag. Plezier hebben staat centraal. De eerste editie wordt om 14.00 uur geopend door kinderburgemeester Roos Vogels waarna René Hildesheim van de Mr. Poehaa Circustheaterschool zowel om 14.00 uur als om 16.00 uur een voorstelling verzorgt en dj. Devine gaat draaien. Cindy de Graaff van het kinderkunstcafé Den Dungen verzorgt om 15.00 uur een creatieve workshop en dj Stephan Vissers neemt van 17.00 uur tot 18.00 uur het roer over van eerstgenoemde waarna tot slot Divasco oftewel Han van de Veerdonk draait tot het 'licht uitgaat' om 22.00 uur.

Er komt een beach-bar en ook voor een hapje eten wordt gezorgd. Het organisatiecomité hoopt er met jong en oud een gezellige middag en avond van te maken en heeft er zin in. Vanwege beperkte parkeergelegenheid is het verzoek om met de fiets te komen. Wie met de auto komt betaald € 2,00. De toegang tot Den Dungen Dobbert is verder gratis.

Meer info via: www.dendungendobbert.nl.

Meer berichten