De route doet de mooiste stukjes Brabant aan.
De route doet de mooiste stukjes Brabant aan. (Foto: )

Oldtimers tuffen door regio voor goed doel

Oldtimers gebouwd tot het jaar 1979 en allerhande cabrio's kunnen nog meedoen aan de Thema Tour Landleven. Die tocht voor auto's wordt aanstaande 14 juli gereden in de regio. Ook bijzondere auto's, de potentiële klassiekerstopstukken van de toekomst, kunnen meerijden. Dat mag wel pas na acceptatie door de organisatie.

Regio - De tour begint in Heeze en gaat vanaf daar naar Oirschot, over een prachtige route. De oude wagens doen onder meer Sterksel, Mierlo en Sint-Oedenrode aan. Zodoende wordt er een mooie lus om Eindhoven heen gemaakt. Onderweg kan kennis gemaakt worden met wat er zoals op het Brabantse platteland gebeurt. Daarbij wordt rekening gehouden met het nu, maar ook met het verleden.

Er zijn veel bezoeken, onder andere aan een melkveebedrijf met nevenactiviteiten en een varkensbedrijf. Maar er is ook een ontvangst bij de museumhoeve Strobol. Het staat allemaal op het bomvolle programma. Het thema Landleven zal dus voluit aan z'n trekken komen.

Mensen die willen meerijden of langs de route willen meegenieten vinden meer info op de website van de tour. Surf dus snel naar www.thematourlandleven.nl.

Diner

De tour eindigt op de markt in Oirschot. Daar zullen de deelnemende auto's op de markt in de luwte van de Sint-Petrus Basiliek worden geparkeerd. De rijders van de tocht bezoeken dan het vernieuwde restaurant De Zwaan voor het diner. Wat zal dat smaken.

Opbrengst van deelnamekosten en sponsoring gaat naar Hulphond Nederland

Hulphond Nederland is een stichting die speciaal getrainde honden beschikbaar stelt aan gehandicapte mensen. Dat doen ze voor veel uiteenlopende Activiteiten in het Dagelijks Leven. Vandaar dat de term ADL-honden ook wel gebruikt wordt. Maar ook zorgt de stichting voor gespecialiseerde hulphonden voor epilepsiepatiënten of mensen met Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS).

Tenslotte zijn er ook therapie-hulphonden die met name kinderen en jongeren helpen bij het overwinnen van gedrags- en ontwikkelingsproblemen. Meer info over de stichting Hulphond is te vinden op hun website www.hulphond.nl.

Iedereen kan tevens een eigen individuele sponsoractie starten. Op www.helphulphond.nl staat onder meer de campagne 'Thema Tour Landleven'. Instructies en suggesties voor een eigen actie staan vermeld op de site.

Meer berichten