Arjan van der Meijden is al een aantal jaren nauw betrokken bij de Alpe d'HuZes. In 2019 wil hij voor KWF een Tour d'HuZes organiseren.
Arjan van der Meijden is al een aantal jaren nauw betrokken bij de Alpe d'HuZes. In 2019 wil hij voor KWF een Tour d'HuZes organiseren. (Foto: )

'Alles draait voor iedereen om kanker'

Wendy van Lijssel

Eerste editie Alpe d'Huzes

Al enkele jaren is Arjan van der Meijden uit Gemonde actief betrokken bij het sponsorevenement Alpe d'HuZes voor KWF. Ook volgend jaar is hij erbij.

GEMONDE – Niet als loper/fietser of vrijwilliger maar als organisator van de Tour d'HuZes, waarbij een karavaan met bijzondere auto's vanuit Nederland in enkele dagen naar het evenement zal reizen om ook daar op geheel eigen wijze een bijdrage te leveren. Van der Meijden is nu op zoek naar mensen met een speciale auto die mee willen rijden en vrijwilligers om het geheel mee op poten te zetten.Wie betrokken is bij de Alpe d'HuZes heeft daar doorgaans een goede reden voor. Dat geldt ook voor Arjan van der Meijden. "Tot mei 2014 was de Alpe d'HuZes de ver van mijn bedshow. Een week voor het zou plaats vinden bleek echter dat mijn zus uitgezaaide borstkanker had. Via een vriend die meedeed stond ik een week later op die berg om als vrijwilliger mee te helpen", aldus van der Meijden. Hij voegt toe: "Iedereen die daar is, heeft een verhaal en alles draait om kanker. Het was echt een emotionele rollercoaster met pieken, dalen, lachen en huilen". Het hele gebeuren greep hem dusdanig bij de strot dat hij zich een jaar later wederom verdienstelijk maakte als vrijwilliger. Om ook te ervaren hoe het als deelnemer zou zijn fietste hij in 2016 mee. Uiteindelijk lukte het hem de Alpe d'HuZes vijf keer te bedwingen. In 2017 was hij wederom als vrijwilliger van de partij. Dat jaar zag hij een stoet met klassieke auto's voorbij komen. "Die hadden niets van doen met het evenement, maar ik bedacht wel direct dat dit iets zou kunnen zijn om te gaan doen. Een Tour d'HuZes. Een route met speciale wagens vanuit Nederland naar Frankrijk waarbij er ook geld ingezameld wordt voor KWF", vertelt hij. Van der Meijden liet het idee niet verdampen. Intussen is hij zover dat hij wereldkundig maakt dat de eerste Tour d'HuZes van 1 t/m 6 juni 2019 verreden gaat worden. Deelname in een 2-koppig team kost € 3650,- Een bedrag bepaald door professionele organisatie Dutch Rally Event inclusief zes overnachtingen met ontbijt en diner. Voor elke toerdag is er een routeboek. Teams dienen ook € 2500, - sponsorgeld in te zamelen voor KWF. Er wordt gestart bij Classic Park in Boxtel en de doelstelling is om met maximaal 40 bijzondere wagens in vier dagen de circa 1200 kilometer naar de Alpe d'Huez te rijden. Dag vijf en zes staan in het teken van de Alpe d'HuZes. "Op dag vijf rijden we met alle auto's achter de laatste deelnemers van de Alpe d'HuZus aan. Dat wordt een dag vóór de Alpe d'HuZes gehouden. De bedoeling is om zieke mensen in de auto mee die berg op te nemen. Een dag later laten we de auto's 'thuis' en gaan we alle lopers en fietsers die berg op schreeuwen", doet van der Meijden uit de doeken.

Voor aanmelding en/of nog meer informatie: www.tour-dhuzes.nl en/of arjan@tour-dhuzes.nl.

Meer berichten