Info over het volledige programma of aanmelden via 0411-685443 of 06-22562001. Email: info@vvvboxtel.nl. Foto: Ad van de Wetering.
Info over het volledige programma of aanmelden via 0411-685443 of 06-22562001. Email: info@vvvboxtel.nl. Foto: Ad van de Wetering. (Foto: )

Beleef Boxtel met de nieuwe Zomerrondleidingen van de VVV

In de maanden juli en augustus organiseert VVV Boxtel weer de cultuurhistorische rondleidingen. Elke woensdag- en donderdagavond en ook op twee zondagochtenden, kunt u van een mooie wandeling genieten. Ook dit jaar hebben staan er nieuwe routes op het programma: de 'Wederopbouwroute' in Selissen en de 'Park Molenwijkroute'.

Boxtel - Ook buiten deze tijden verzorgen de VVV-gidsen het hele jaar door dorpsrondleidingen, die u kunt bespreken bij VVV Boxtel. Bijvoorbeeld de route Sint-Petrusbasiliek: een prachtige route langs het oudste gedeelte van de Boxtelse kern, met inkijkje in de basiliek. De route start op woensdag 4 juli en woensdag 8 augustus om 19.00 uur bij VVV Boxtel.

Of een inspirerende wandeltocht met Kasteel Stapelen en achtergronden van de Heren van Boxtel in de hoofdrol, met bezoek aan ridderzaal en kapel. De route start op donderdag 5 juli en woensdag 15 augustus om 19.00 uur en op zo 15 juli om 11:00 uur bij VVV Boxtel.

Breukelentocht

Het gehucht groeide uit tot een geheel nieuw centrum. Loop mee en u zult Boxtel voortaan met andere ogen zien. Als verrassing gaat een van de deuren in de wijk open.

De route start op woensdag 11 juli en donderdag 9 augustus om 19.00 uur bij de Heilig- Hartkerk aan de Baroniestraat in Boxtel.

De Molenroute

Een bijzondere wandeling waarbij u kennismaakt met de vroegere economische bedrijvigheid die zich rond de Dommel heeft afgespeeld. De route start op donderdag 12 juli en woensdag 29 augustus om 19.00 uur bij VVV Boxtel.

Architectuurroute rond 1900: We willen u kennis laten maken met de eclectische architectuur van rond 1900, een mengeling van stijlen die u zeker zal boeien.

De route start op woensdag 18 juli en donderdag 2 augustus om 19.00 uur bij VVV in Boxtel.

Route park Molenwijk

Dit bijzondere park bij de wijk Selissen is speciaal voor het welzijn van Boxtel aangelegd met diverse sportaccommodaties. Kom en ontdek hoe dit allemaal tot stand is gekomen en geniet van het groen.

De route start op donderdag 19 juli en woensdag 22 augustus om 19.00 uur op de parkeerplaats van Restaurant Molenwijk, Molenwijk 2, Boxtel.

Wederopbouwroute

Direct na de 2e Wereldoorlog was er schaatste aan alles, maar er was ook optimisme en idealisme. Met hard werken en veel creativiteit heeft men snel gebouwd.

Meer berichten