Van der Heijden Transport uit Boxtel is een van de kanshebbers op de eretitel Mooiste Truck van Nederland.
Van der Heijden Transport uit Boxtel is een van de kanshebbers op de eretitel Mooiste Truck van Nederland. (Foto: )

Mooiste truck van land mogelijk uit Boxtel

Het zijn spannende tijden voor transportbedrijf Van der Heijden en chauffeur Lex van der Heijden uit Boxtel. De vrachtwagen van Van der Heijden maakt kans om op het Truckstar Festival in Assen over anderhalve week verkozen te worden tot Mooiste Truck van Nederland.

Boxtel - Op het Truckstar Festival, dit jaar op 28 en 29 juli, vindt traditiegetrouw de finale plaats van de Verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. Het Truckstar Festival is het grootste transportevenement in Europa. Het TT Circuit van Assen staat een weekend vol met ruim 2.200 vrachtwagens.

De 24 finalisten voor de mooiste-truckverkiezing zijn gekozen door de lezers van het organiserende magazine Truckstar. De trucks zijn verdeeld over acht categorieën, zoals gekoeld vervoer, speciale voertuigen en tanktransport. In elke categorie kozen de lezers drie trucks. De 24 vrachtwagens krijgen een prominente plek op het festivalterrein. Een van hen komt dus uit Boxtel.

Perfect

Alle auto's zijn werkauto's waar dagelijks mee gereden wordt, showtrucks zijn uitgesloten van deelname aan deze verkiezing. Dat neemt niet weg dat elke vrachtwagen door zijn eigenaar en chauffeur voor het weekend in perfecte staat wordt gebracht. Gebruikssporen worden zoveel mogelijk weggewerkt. Het komt regelmatig voor dat een truck of een trailer kort voor het festival nog even naar de spuiter gaat. En vanzelfsprekend wordt er gepoetst tot in de perfectie.

Een vakjury bepaalt tijdens het festivalweekend welke truck de mooiste wordt. Op zondagmiddag wordt dat bekendgemaakt voor de volgepakte hoofdtribune.

Categorie

De auto van transportbedrijf Van der Heijden en chauffeur Lex van der Heijden uit Boxtel neemt deel in de categorie Huif/Gesloten Vervoer. De wagen maakt dus kans op de eerste plek in zowel die categorie als op de algehele overwinning.

Meer berichten