Er zijn 8 routekaarten uitgebracht die samen in totaal circa 10.000 kilometer aan wandelnetwerk weergeven op een schaal van 1 : 40.000.
Er zijn 8 routekaarten uitgebracht die samen in totaal circa 10.000 kilometer aan wandelnetwerk weergeven op een schaal van 1 : 40.000. (Foto: VisitBrabant)

10.000 km wandelen in Brabant

Redactie

Lancering nieuwe wandelkaarten

Routebureau Brabant lanceert compleet nieuwe Brabantse wandelkaarten. Het zijn de eerste wandelkaarten van het volledige, Brabant-brede knooppuntennetwerk. De kaarten tonen 10.000 kilometer aan routenetwerk en vormen daarmee een tastbare mijlpaal. Niet eerder zijn in Nederland wandelkaarten van een volledig provinciaal netwerk met deze omvang uitgebracht.

Regio - Het Brabantse wandelnetwerk op basis van knooppunten, is in 2013 gereed gekomen. Sindsdien is hard en naarstig gewerkt aan een compleet IT-systeem waarin de routes goed worden opgeslagen, waardoor Routebureau Brabant nu in staat is om wandelkaarten te produceren.

Onderdeel

Routebureau Brabant is overigens onderdeel VisitBrabant, waarvan in deze krant maandelijks ook een bijdrage te vinden is over 'Brabant celebrates food'. Routebureau Brabant is evenwel verantwoordelijk voor het ontwikkelen en promoten van alle routes in Brabant en het geven van advies daarover.

Mooiste

Er zijn 8 routekaarten uitgebracht die samen in totaal circa 10.000 kilometer aan wandelnetwerk weergeven op een schaal van 1 : 40.000. De knooppunten verbinden de mooiste paden in de provincie met elkaar.

250 vrijwilligers

De nieuwe wandelkaarten zijn uiterst actueel. Routebureau Brabant beheert en onderhoudt het Brabantse wandelnetwerk en werkt daarbij samen met maar liefst zo'n 250 vrijwilligers. "Zij zijn onze ogen en oren in het veld", vertelt Nathalie Verdult, manager Routebureau Brabant. "Dankzij hun betrokken inzet kunnen wij het routenetwerk en dus ook het kaartbeeld actueel houden. Verbeterpunten voeren wij door, zodat je gegarandeerd over Brabants beste, mooiste paden wandelt."

Laarzenpaden

Bijzonder is dat de nieuwe wandelkaarten ook ondergronden weergeven. Verharde paden, onverharde paden en 'laarzenpaden' (zoals natte bospaden) hebben elk een eigen aanduiding. Deze informatie is eveneens afkomstig van de vele vrijwilligers.

Grote vraag

Eerder zijn al Brabantse wandelroutekaarten uitgebracht, maar nog nooit van de provincie in zijn geheel. Met de 8 Brabant-breed dekkende wandelkaarten beantwoordt Routebureau Brabant volgens Nathalie Verdult aan een grote vraag. "We zien dat wandelaars graag een routekaart in handen hebben. Het is handig, alle wegen en knooppunten zijn er op te zien en je hebt een goed overzicht van waar je je in het gebied bevindt. De kaarten zullen elke 2 jaar worden vernieuwd."

De wandelkaarten kosten 5,95 euro per stuk. Verkrijgbaar via website, alsook bij de VVV-kantoren.

webshop.visitbrabant.com

Meer berichten