Een jonge snuffelende das. De natuurwandelingen starten bij het Buitenlokaal. Dat wordt leuk! Foto via Natuurgroep Gestel.
Een jonge snuffelende das. De natuurwandelingen starten bij het Buitenlokaal. Dat wordt leuk! Foto via Natuurgroep Gestel. (Foto: )

Publieksexcursies in het Buitenlokaal Haanwijk

Redactie

Iedere tweede zondag van de maand is het Buitenlokaal geopend voor publiek. Op zondag 12 augustus zal het Buitenlokaal op Landgoed Haanwijk geopend zijn van 10.00 tot 16.00 uur.

Regio - Binnen krijgt u informatie over het werk van Brabants Landschap en er start een gratis rondleiding door het prachtige gebied onder leiding van een natuurgids van IVN of Natuurgroep Gestel om 13.00 uur. Om 10.00 uur start er een gratis stiltewandeling om te genieten van wat er om ons heen gebeurt, samen met wat Qi-gong oefeningen.

Imker

Van 12.00 tot 15.00 uur is er een imker aanwezig, die u alles kan vertellen over het leven van de bij. De vrijwilligers van de Kindermoestuin laten de tuin en hun werk met de kinderen zien. Het museum Romeins Halder is open van 12.00 uur tot 16.00 uur. Theehuis 't Haantje is bij mooi weer geopend. Tevens start er om 11.00 uur en om 12.30 uur een vaartocht in Halder.

Daar verruilen bezoekers het vaste land voor het water en stappen in een bootje van de Hertogboeren om 's Hertogenbosch eens te bekijken vanaf de Dommel. De tocht voert langs Kasteel Maurick (Vught) en Oud Herlaer (St.- Michielsgestel). De tocht begint bij de steiger in Halder om 11.00 uur en 12.30 uur en duurt ongeveer 1 uur.

De natuurwandelingen starten bij het Buitenlokaal, Haanwijk 4a en zijn gratis en hiervoor hoeft u zich niet aan te melden. De vaartocht start bij de aanlegsteiger in Halder. Voor de vaartocht betalen deelnemers 9,00 euro per persoon. Beschermers van Brabants Landschap betalen 6,00 per persoon (op vertoon jaarkaart). Kinderen tot en met 12 jaar ontvangen 50 vijftig korting, kinderen jonger dan 5 jaar zijn gratis. Betaling is contant; aan boord is er geen pinmogelijkheid.

Aanmelden voor de vaartocht kan via www.vestingfietsen.nl. In verband met capaciteit aan boord graag achtenveertig uur van tevoren reserveren. Vernoem daarbij Publieksexcursie Haanwijk.

Meer berichten