Welke herinneringen roept deze foto bij jou op?
Welke herinneringen roept deze foto bij jou op? (Foto: )

Eerste nozems in Schijndel

Op het eerste gezicht ziet dit interieur van Voets-Steenbakkers in Schijndel er misschien niet echt flitsend uit. Toch zien we de jaren zestig voorzichtig voet aan de grond krijgen, want links staat een jukebox (een echte Seeburg, voor de kenners) en rechts zien we nog net de reclame voor Coca-Cola. De eerste 'nozems' hebben zich hier vast thuis gevoeld. Het ontstaan van een jeugdcultuur komt in die jaren net op. Jongens en meiden zetten zich voor het eerst openlijk af van hun ouders, met eigen muziek, kapsels en een plek om bijeen te komen.

SCHIJNDEL - Voets-Steenbakkers lijkt hierop prima in te spelen. Je kunt er voor twee gulden een half gebraden haantje bestellen (en voor vijftig cent meer krijg je ook nog frites en appelmoes erbij). En je kiest je eigen hippe plaatje op de jukebox.

Kwam jij zelf hier, misschien wel voorzien van vetkuif of juist lang haar? Minirok of wijde pijpen? Welke herinneringen roept deze foto bij jou op? Laat het ons weten en vertel het verhaal achter deze foto.

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Vaak verrassend, soms ook opmerkelijk en altijd boeiend. Maar de mooiste zijn natuurlijk de persoonlijke verhalen. En juist daar zijn wij naar op zoek! Was je erbij toen de fotograaf net afdrukte? Weet je wat er op dat moment gebeurde? Vertel het ons! 'Kijk naar toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Reageren kan via de website www.bhic.nl/schijndel en ga naar Kijk naar toen. Of via kijknaartoen@bhic.nl.

Meer berichten