Een voorproefje van de theaterwagen met als thema Boxtel.
Een voorproefje van de theaterwagen met als thema Boxtel. (Foto: )

Boxtel op de 61e Brabantsedag

Redactie

Ge wit 't oit noit nie

Op zondag 26 augustus 2018 is de rollende theaterparade wederom het hoogtepunt van Brabantsedag Heeze. Binnen het thema voor deze 61e editie, 'Van Ravenstein tot Roosendaal', is Boxtel één van de onderwerpen.

Heeze/Boxtel - Het thema is de inspiratiebron voor de zestien wagenbouwersgroepen. Aan het thema is een lijst gekoppeld van alle 296 vroegere en huidige plaatsen in het Brabantse, van Aalst tot Zundert, en dus 'van Ravenstein tot Roosendaal'.

Ge wit 't oit noit nie

Missiehuis Sint Charles: op golven van geloof is het onderwerp dat Ge wit 't oit noit nie tot leven gaat brengen. 'Het bekeren gebeurde op een liefdadige manier waarbij het verder ontwikkelen van de samenleving centraal stond': onder dit motto vertrokken de missionarissen vanuit Boxtel om het katholieke geloof over de hele wereld ter verkondigen. De Brabantse Paters probeerden zich zo goed mogelijk voor te bereiden door zoveel mogelijk over de ontvangende cultuur te leren. Naast de geloofsverkondiging was liefdadigheid ook een belangrijk deel van de missie. Zo werden scholen en huizen gebouwd en werden oorlog en honger bestreden. Wederzijds respect en begrip zijn de belangrijkste bouwstenen voor de missies van de Witte Paters. Deze wagen gaat als veertiende van start in de rollende theaterparade. Het bouwen en vormgeven van de wagen, de styling, aankleding en de acteursrepetities zijn op dit moment in volle gang.

De grootste theaterparade van het jaar, met zestien Brabants-historische onderwerpen is het hoogtepunt van Brabantsedag Heeze, op zondag 26 augustus van 10.00 tot 19.00 uur. De theaterparade zelf start om 13.30 uur.

Voor en na de parade is op aangeklede sfeerpleinen in Heeze een compleet programma te beleven. Zo zijn er in het dorp tal van exposities, muziek, (straat)theater, entertainment, vertier en is er uiteraard wat lekkers te eten en te drinken.

Meer berichten