De natuurgids staat onderweg tijdens de gratis wandeling ook even stil bij Veerhuis 't Vaantje.
De natuurgids staat onderweg tijdens de gratis wandeling ook even stil bij Veerhuis 't Vaantje. (Foto: )

Haanwijk geopend tijdens Monumentendag

Van de redactie

Iedere tweede zondag van de maand is het Buitenlokaal op Landgoed Haanwijk in Sint Michielsgestel geopend voor publiek. Het Buitenlokaal is een informatiepunt van het Brabants Landschap. Zondag 9 september zal het lokaal op Landgoed Haanwijk in het kader van Open Monumentendag geopend zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

SINT MICHIELSGESTEL - Om 10.00 uur start een gratis stiltewandeling om te genieten van wat er om ons heen gebeurt samen met wat Qi-gong oefeningen. Daarnaast is er om 13.00 en 15.00 uur de gelegenheid om aan te sluiten bij een gratis rondleiding. Onder leiding van een natuurgids van Natuurgroep Gestel wordt onder andere Veerhuis 't Vaantje aan gedaan. Op het terrein van Buitenlokaal Haanwijk is van 12.00 tot 15.00 uur een imker aanwezig.
Tegenover het nabijgelegen Koffie & Theehuis (Haanwijk 2-5) kunnen kinderen met groene vingers meehelpen in de Kindermoestuin.
Museum Romeins Halder, gelegen naast het Koffie & Theehuis, biedt een leuke museumspeurtocht die de kinderen zelfstandig kunnen volgen. Het museum is geopend van 12.00 tot 16.00 uur.

Vaartocht

Naast de wandelingen en kinderactiviteiten is er ook de mogelijkheid om tussen 11.00 en 16.30 uur deel te nemen aan een gratis vaartocht. Vanaf Halder vaart vanaf de aanlegsteiger een boot over de Dommel richting Oud Herlaer. Deze dienst vaart ieder half uur, aanmelden kan bij de steiger. Dichters op de boot vertellen u in dichtvorm alles over water. Bij Oud Herlaer verruilen we het water voor het land waar door medewerkers van 'We are Food' een hapje en drankje tegen betaling wordt aangeboden. Na een bezoek aan Oud Herlaer vaart de dienst weer terug naar de aanlegsteiger in Halder. U kunt ook wandelend terug naar Halder.

Zie ook www.vestingfietsen.nl

Voor vragen en/of opmerkingen kan men contact opnemen met Gert-Jan Boelens, coördinator bij Buitenlokaal Haanwijk via 06-53211192 of e-mail haanwijk4a@gmail.com

Meer berichten