Wethouder Coby van der Pas en vrijwilliger Martien Verbakel bij één van de knooppunten van de prachtige wandelgebieden van Meierijstad.
Wethouder Coby van der Pas en vrijwilliger Martien Verbakel bij één van de knooppunten van de prachtige wandelgebieden van Meierijstad. (Foto: )

Nieuwe wandelroutekaart

REGIO - Maar liefst 400 kilometer aan wandelroutes verbinden nu heel Meierijstad Vorige week reikte vrijwilliger Martien Verbakel de nieuwe wandelroutekaart van Meierijstad uit aan wethouder Coby van der Pas. Op deze nieuwe kaart zijn alle dorpen en kernen van Meierijstad met wandelpaden verbonden; ruim 400 kilometer op één routekaart! Compleet netwerk Meierijstad heeft een uitgebreid wandelroutenetwerk.

Van der Pas: "Het vergroot de recreatiemogelijkheden binnen Meierijstad nog verder. Het biedt onze inwoners de mogelijkheid om niet ver van huis telkens nieuwe plekken te ontdekken. Ook wordt het voor toeristen nog aantrekkelijker om Meierijstad te bezoeken. En we zijn blij met deze vrijwilligers."

De paden zijn bewegwijzerd met zogenaamde knooppunten. Met de toevoeging van een aantal knooppunten zijn nu ook alle wandelroutes met elkaar verbonden en op één wandelroutekaart weergegeven. Nieuw is dat de wandelkaarten ook ondergronden weergeven. Verharde paden, onverharde paden en 'laarzenpaden' hebben elk een eigen aanduiding.

De kaarten zijn o.a. bij plaatselijke VVV punten en boekhandel te koop. De wandelroutes van Meierijstad zijn ook online te vinden op www.routesinbrabant.nl

Meer berichten