De 24 uur durende Solexrace doorkruiste niet alleen het festivalterrein, maar voerde zelfs tussen het publiek en de band op het podium door.
De 24 uur durende Solexrace doorkruiste niet alleen het festivalterrein, maar voerde zelfs tussen het publiek en de band op het podium door. (Foto: )

Solexrace Heeswijk-Dinther voor KiKa

Van de redactie

HEESWIJK-DINTHER - Het 24-uurs Solexrace Festival is nog lang niet uitgegroeid, dat bleek ook dit jaar weer. Tienduizenden liefhebbers uit heel Nederland verzamelden zich in het weekend van 24, 25 en 26 augustus in Heeswijk-Dinther voor een bijzonder weekend, waarbij behalve gezelligheid en een enorme beker ook een serieuze donatie voor KiKa op het spel stond.

Ruim 20.000 bezoekers genoten drie dagen lang van een buitengewoon festival in al zijn facetten. Er waren optredens van o.a. The Dirty Daddies, Snollebollekes en Mental Theo, er was spektakel op de crossbaan, en natuurlijk die 24 uur durende Solexrace die niet alleen het festivalterrein doorkruiste, maar zelfs voor het podium langs reed, tussen het publiek en de band door.

Wie zich wilde onttrekken aan het feestgedruis kon een ontspannende massage halen of een dutje doen in een van de hangmatten. Feestcafé De Snor faciliteerde het WK Stoepkrijten en NK Haringhappen, de King of Bingo verwende de deelnemers met prijzen en de Zingende Schlager kreeg met zijn bebloede schort en vleeshits het publiek steeds weer op de banken.

Fanatisme

Dat de 24-uurs Solexrace voor de deelnemers allang geen geintje meer is, werd opnieuw bevestigd. Het hele jaar sleutelden, testten en trainden de teams om het maximale uit deze slopende race te halen. Bij de vrouwen wonnen de Boerinnekes, die in 24 uur maar liefst 223 keer de start/finish-lijn passeerden.

De volledige uitslagen van de 24-uurs Solexrace en de brascross zijn te vinden opwww.24uurssolexrace.nl.

KiKa

Dat meedoen aan de 24-uurs Solexrace belangrijker is dan winnen staat in Heeswijk-Dinther als een paal boven water. Bijna 100 teams wisten in totaal 26.921,94 euro in te zamelen voor Stichting Kinderen Kankervrij.

Meer berichten