Zaterdag 3 november klinkt om klokslag 18.00 uur het startschot van de eerste lustrumeditie van de Bokselse Kwis, een spannende en uitdagende quiz voor alle leeftijden.
Zaterdag 3 november klinkt om klokslag 18.00 uur het startschot van de eerste lustrumeditie van de Bokselse Kwis, een spannende en uitdagende quiz voor alle leeftijden. (Foto: )

Boxtelse Kwis vierde eerste lustrum

Van de redactie

BOXTEL - De Bokselse Kwis is jarig. De enige echte Boxtelse dorpsquiz wordt dit jaar voor de vijfde maal gehouden. Zaterdag 3 november klinkt om klokslag 18.00 uur het startschot voor de eerste lustrumeditie. De Bokselse Kwis is een spannende en uitdagende quiz voor alle leeftijden. Deelnemende teams ondersteunen met hun inschrijfgeld lokale goede doelen en dragen daarmee bij aan behoud en versterking van de gemeenschap. De Bokselse Kwis wordt georganiseerd door Patricia van Amelsvoort, Saskia Maltha en Marc Cleutjens. In 2014 werd de eerste editie gehouden. Inmiddels staat de vijfde aflevering in de steigers en hopen de drie organisatoren ook dit jaar veel teams te begroeten. Vorig jaar stokte de teller op 95 formaties, dit jaar wordt mogelijk de magische grens van honderd teams overschreden. De verwachting is dat ook dit jaar een kleine tweeduizend inwoners meedoen aan De Bokselse Kwis. De Bokselse Kwis is een dorpsquiz die zaterdag 3 september 2018 duurt van 18.00 tot 23.00 uur. In die tijd maken teams in hun hoofdkwartier - huiskamer, café, kantine - vragen en opdrachten. Daarvoor mogen alle (digitale) hulpmiddelen ingezet worden. De quiz omvat bovendien tal van doeopdrachten; alle teams sturen deelnemers letterlijk de straat op om vragen te beantwoorden, fotopuzzels op te lossen of andere geheimzinnige missies op verrassende locaties te vervullen. De Bokselse Kwis eindigt als de klokken van de Sint-Petrustoren op zaterdagavond elf keer slaan en de opdrachtenboekjes ingeleverd moeten zijn. Alle teams hebben dan vijf uur lang koortsachtig gewerkt aan enkele honderden vragen en opdrachten. En niet alleen voor de lol! Meedoen aan De Bokselse Kwis betekent bijdragen aan de Boxtelse gemeenschap. Elk team speelt voor een zelf aan te wijzen lokaal goed doel. Daarnaast wordt dit jaar ondersteuning geboden aan het Boxtelse taalproject De Voorleesfiets. Teams kunnen zich tot uiterlijk 7 oktober aanmelden via www.debokselsekwis.nl. Meedoen kost 25 euro per team.

Meer berichten