Wilco Vissers van De Linde en René Rijken verheugen zich op de 24-uurs biljart - en dartmarathon die op zaterdag 8 en zondag 9 september gehouden wordt. Foto: Wendy van Lijssel
Wilco Vissers van De Linde en René Rijken verheugen zich op de 24-uurs biljart - en dartmarathon die op zaterdag 8 en zondag 9 september gehouden wordt. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: )

24 Uur biljarten en darten voor Tim

Wendy van Lijssel

"Elke euro gaat naar de kinderen"

Na het succes van de eerste editie kan een vervolg eigenlijk niet uitblijven dus gaan 3 bander René Rijken uit Den Dungen en dartvereniging De Lindenbroeders op zaterdag 8 en zondag 9 september wederom 24 uur biljarten en darten voor Stichting Tim uit Schijndel bij café De Linden in genoemde plaats. De eerste stoot en de eerste pijlen worden zaterdag om 14.00 uur gegooid en gegeven. Iedereen is welkom om te komen kijken en/of voor € 1,00 een setje pijlen te gooien. Na de finish zondag volgt er een gezellige afterparty met dj en diverse life artiesten. De toegang is gratis.

DEN DUNGEN – René Rijken is een fervent biljarter en voor een partijtje 3-banden wekelijks te vinden bij café De Linden en wedstrijden in de regio. Genoemde gelegenheid biedt ook gastvrij ruimte aan dartvereniging De Lindenbroeders. Omdat er op diverse plaatsen in de regio biljartmarathons voor een goed doel werden gehouden, maar Den Dungen in dit rijtje ontbrak, bedacht René verleden jaar dat het tijd was om dat gat te vullen. De Lindenbroeders sloten daarop gelijk aan en uitbaters Wilco en Gitte Vissers stelden meteen hun ruimte beschikbaar. Over een goed doel hoefde niet lang nagedacht te worden. "Stichting Tim biedt 1 op 1- begeleiding aan kinderen met een dusdanige beperking dat zij doorgaans niet gestimuleerd worden om zich te ontwikkelen. Dankzij de inzet van specialistische hulp krijgen ook zij echter de kans om iets te leren. Stichting Tim is heel kleinschalig en krijgt nauwelijks budget van de overheid. Wij vinden het echter een hele goede zaak. We gaan 24 uur voor hen biljarten en darten zodat Stichting Tim hulpmiddelen die niet vergoed worden, toch kunnen aanschaffen zoals de speciaal voor deze kinderen aangelegde tuin waarin zij hun zintuigen kunnen prikkelen', leggen René en Wilco uit. Het initiatief werd en wordt door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind ondersteund door het ingezamelde bedrag te verdubbelen. Verleden jaar werd zo € 6691,74 ingezameld. In De Linden komen dit jaar niet één maar twee inzamelpotten te staan. "In de ene doen 24 biljarters en darters die komen spelen een vrijwillige bijdrage. De Lindenbroeders hebben collega verenigingen te gast. Verder kan iedereen voor € 1,00 met negen pijlen gaan spelen voor een gedeelte van 'de pot'. Het principe is simpel. Wie opgeteld de meeste punten gooit, wint. De inhoud van de pot wordt verdeel in een 30%, 20% en 10% van de inhoud. Het overige gaat naar het goede doel", leggen René en Wilco uit. Zij kunnen, zo wordt enthousiast vertelt, ook rekenen op financiële steun van plaatselijke ondernemers die ook een duit in het zakje doen. Er komen bij De Linden meerdere dartborden te hangen. Na de finish zondag om 14.00 uur hoeft niemand naar huis, maar gaat het feest met dj's en life muziek door. Dan: "We gaan na afloop het ingezamelde bedrag bekend maken en gelijk overhandigen. Echt elke euro gaat naar de kinderen."

Meer berichten