Foto:

Water van de koffiejuf

Is het het terrazzo-aanrecht? Of het emaillen bakje dat in de gootsteen staat? De dame met haar kenmerkende schort wellicht? Eén ding is duidelijk: met deze foto zijn we in één klap in de jaren zestig beland. Juni 1961, in het keukentje van de kousenfabriek Jansen de Wit, om precies te zijn. Misschien was de mevrouw op de foto ook wel de koffiejuffrouw die 's ochtends en 's middags met kannen langs de verschillende afdelingen ging. Tussen de bedrijven door voorzag ze ook de plantjes van water.

SCHIJNDEL - Het mooie aan deze foto is dat er ogenschijnlijk niets belangrijks gebeurt. En juist die alledaagse momenten werden vroeger nauwelijks op een foto vastgelegd. Als we wat langer naar de foto kijken, zien we helemaal rechts onderin nog net de bovenkant van een theemuts. Evenals als het zeepbakje bij de gootsteen overblijfselen van vervlogen tijden. Ook het horloge – met smal gevlochten bandje – is een mooie vingerwijzing naar de mode van die tijd.

Brengt deze foto jou ook in één keer terug naar de jaren zestig? Werkte je misschien bij Jansen de Wit? Of ken je de mevrouw? Welke herinneringen maakt deze foto bij jou los? Vertel ze ons! Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Vaak verrassend, soms ook opmerkelijk en altijd boeiend. Maar de mooiste zijn natuurlijk de persoonlijke verhalen. Vertel het ons! 'Kijk naar toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Reageren kan via de website www.bhic.nl/schijndel.

Meer berichten