Noot de Kort organiseert met hulp van vrijwilligers jaarlijks de Gèsselse kermisfeesten en hoopt weer velen te begroeten in de spiegeltent. Foto: Wendy van Lijssel
Noot de Kort organiseert met hulp van vrijwilligers jaarlijks de Gèsselse kermisfeesten en hoopt weer velen te begroeten in de spiegeltent. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: )

Gèssels Vermaak met hoofdletters

Wendy van Lijssel

'Het worden weer heerlijke dagen'

Muziek, variété, acts en een stukje kermisgeschiedenis, kortom VERMAAK met hoofdletters en dat alles in een spiegeltent op en tijdens de kermis van Sint-Michielsgestel. Dat is samengevat De Gèsselse Kermisfeesten die van zaterdag 22 t/m dinsdag 25 september los gaan waarbij iedereen van harte welkom is om zich onder te dompelen in het gezellige feestgedruis.

SINT-MICHIELSGESTEL – Om de jaarlijkse kermis in Sint-Michielsgestel extra cachet te geven organiseert Noot de Kort, onder de vlag van de Gestelse Pomp, al vanaf 2006 op maandag de Michaëldag. Middels foto's, films, sprekers en bijzondere acts uit vervlogen tijden kwam er dan een stukje kermishistorie tot leven. De bijeenkomst ging naadloos over in een matinee met muziek. Van meet af aan bleek het concept een succes. Zeker vanaf het moment dat er een spiegeltent kwam. Niet alleen is genoemde dag er nog steeds, maar het programma werd vanaf dat moment flink uitgebreid. Al jaren is het op de kermis én in de spiegeltent 'bal met de al genoemde Michaëldag op maandag, maar ook feestelijkheden op zaterdag, zondag en dinsdag, samengevat de hele kermis. De Kort is een liefhebber van het volksvermaak. "Ik heb in mijn jeugd een passie ontwikkeld voor het opbouwen van de kermis. Dat gevoel voor het hele gebeuren is altijd gebleven", bekent hij. Met een Duitse avond wordt zaterdag afgetrapt. "Hoofdmoot is de circa 14-koppige partyband Ien Orde. Een band die precies in het plaatje past. Zij spelen Egelander, pop, top 40, Tiroler en feestmuziek. Verder krijgen we visite van Die Deutsche Prominenten, Duo Back und Brat, zanger Karl Darmstadt. Ook Esther van Heeswijk verzorgt een optreden." Zondagmiddag kan iedereen vanaf 15.0 uur gaan swingen op muziek van coverband van Les Metres. Maandag is het Michaëldag. Kosten noch moeite zijn gespaard voor een mooi programma. "Komt dat zien, komt dat zien, want het laatste vlooientheater van Nederland, doet onze spiegeltent aan. We hebben er opnames en foto's van en de dochters van degene die er vroeger mee optrad, vertellen erover. Verder hebben we onder andere een kermisfotograaf, waarzegster, kermiscoördinator en zanger Theo van Veghel sluit af", aldus Noot. Hij is op moment van gesprek nog druk aan het bouwen aan zijn mini tentoonstelling van lego kermisattracties. Er zijn twee draaimolens, een achtbaan, reuzenrad en calypso te bewonderen. Vervolgens start om 13.30 uur het matinee met de coverband De Heeren Van. De Gèsselse kermisfeesten worden dinsdag besloten met een middag dansen op de vinyl van Noot en Peter de Kort en een avondje variété met cabaret van Jeroens Clan, een koor- en een burlesque danseres, een optreden van René Ulehaken en eigenlijk te veel om op te noemen. Noot verheugt zich: "Het worden weer een paar heerlijke dagen vol vermaak. Niet alleen óp de kermis, maar ook in onze spiegeltent."

Meer berichten