Energie Coöperatie Schijndel start een crowdfundingsactie voor de realisatie van een tweede zonnepark.
Energie Coöperatie Schijndel start een crowdfundingsactie voor de realisatie van een tweede zonnepark. (Foto: )

Informatiebijeenkomst tweede zonnepark

Redactie

Energie Coöperatie Schijndel start een crowdfundingsactie voor de realisatie van een tweede zonnepark. Nog eens 220 zonnepanelen op het dak van de Milieustraat.

Meierijstad - De gemeente Meierijstad heeft een nieuw dakdeel van de Milieustraat in Schijndel beschikbaar gesteld om vol te leggen met zonnepanelen: 220 stuks in totaal. Zaterdag 22 september zijn geïnteresseerden van harte welkom op een speciale informatiebijeenkomst bij de Milieustraat. Het projectteam vertelt dan meer over de plannen, en er is gelegenheid om vragen te stellen.

In 2016 werd het eerste Zonnepark Schijndel geopend: eveneens op een door de gemeente – toen nog Schijndel – beschikbaar gesteld dak van de Milieustraat. Er is nog een tweede geschikt dakdeel op die locatie, en daarom start de coöperatie nu de crowdfundingsactie voor Zonnepark twee. Particulieren en bedrijven kunnen investeren in panelen, waar we per paneel een certificaat voor afgeven. De kosten bedragen 300 euro per paneel/certificaat. Als alle certificaten zijn vergeven, start het project. De panelen blijven eigendom van de coöperatie, dus je investeert in het project. Voor jezelf, om je spaargeld nog wat op te laten brengen, of om je (klein)kinderen een duurzaam en winstgevend cadeau te geven. Je investering verdien je in een aantal jaren namelijk terug. Met een rente die je bij de banken vandaag de dag niet meer krijgt. Meedoen betekent een bijdrage leveren aan een gezamenlijke lokale opwekking van groene, duurzame energie. Deze energie wordt via het zonnecollectief van energieleverancier Vandebron vervolgens op de markt gebracht.

Nieuwsgierig? Kom 22 september om 9.30 uur naar de informatiebijeenkomst op de Milieustraat aan de Bogaard 2. "Dan kun je ook meteen het huidige zonnepark zien schitteren. Aanmelden is fijn", vertelt de organisatie van de bijeenkomst. "Dat kan door een mailtje te sturen naar info@energieschijndel.nl. Dan zorgen wij voor voldoende stoelen en koffie."

Meer berichten