Aan de rand van Helvoirt bouwt BAM Wonen in opdracht van Woonveste veertien zeer energiezuinige sociale huurwoningen.
Aan de rand van Helvoirt bouwt BAM Wonen in opdracht van Woonveste veertien zeer energiezuinige sociale huurwoningen. (Foto: )

Hoogste punt Den Hoek in Helvoirt bereikt

Het hoogste punt van de 14 zeer energiezuinige sociale huurwoningen Maanlicht en Ochtendgloren in het Helvoirtse nieuwbouwproject Den Hoek is bereikt.

Helvoirt - Wooncorporatie Woonveste en bouwbedrijf BAM Wonen vierden deze mijlpaal op donderdag 20 september. Ook de omwonenden waren hierbij uitgenodigd. Om dit feestelijke moment te vieren, werd de vlag onder toeziend oog van de aanwezigen gehesen.

Woonveste en BAM Wonen zijn zich ervan bewust dat ze een jaar lang te gast zijn in de woonomgeving van de wijkbewoners. Daarom vinden zij het belangrijk de direct omwonenden op de hoogte te houden van de bouw en te betrekken bij mijlpalen, zoals het bereiken van het hoogste punt.

Aan de rand van Helvoirt in het uitbreidingsgebied Den Hoek bouwt BAM Wonen in opdracht van Woonveste veertien zeer energiezuinige sociale huurwoningen. De huurwoningen zijn verdeeld over een blok van acht en een blok van zes woningen. De energiezuinige woningen kunnen net zoveel of meer energie opwekken als ze nodig hebben voor verwarming, warm water, ventilatie bij gemiddeld huishoudelijk verbruik. De woningen hebben geen gasaansluiting. De oplevering van het nieuwbouwproject staat gepland voor het vierde kwartaal van 2018.

De veertien rijwoningen zijn inmiddels verhuurd. Op de website van Woonveste, www.woonveste.nl, staat meer informatie over de huurwoningen.

Meer berichten