Toon en Frans zijn trots op hun informatiebalie en de Moeke App die binnenkort online gaat. Foto: Wendy van Lijssel
Toon en Frans zijn trots op hun informatiebalie en de Moeke App die binnenkort online gaat. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: )

Moeke houdt allerlei activiteiten bij

Wendy van Lijssel

Het nieuwe pronkstuk in Litserborg

Sinds kort heeft Litserborg in Den Dungen er weer een pronkstuk bij. Een informatiebalie die op dagelijkse basis op werkdagen van 10.00 uur tot 11.30 uur en 13.30 uur tot 16.30 uur geopend is en mensen op weg helpt bij vragen, adviseert en eventueel doorverwijst op allerlei gebied.

DEN DUNGEN – Iedereen is welkom bij de officiële opening door burgemeester Pommer op vrijdag 28 september om 10.00 uur. Als aanvulling erop gaat vanaf 1 oktober de Moeke App on air, die zicht geeft op alle activiteiten die plaats vinden in de hele gemeente. Op initiatief van Hart voor Den Dungen en in nauwe samenwerking met Litserborg is sinds kort een nieuwe informatiebalie geïnstalleerd waar iedereen uit Den Dungen terecht kan met vragen op allerlei gebied. Toon van der Hofstad van eerstgenoemde en Frans van der Waal van laatstgenoemde zijn ontzettend blij met hun nieuwe aanwinst. "Nu kunnen we iedereen direct helpen of doorverwijzen. We hebben alle organisaties, (welzijn)instanties, verenigingen, maar ook gemeentelijke zaken bij elkaar en kunnen iedereen op een goede manier vooruit helpen", menen ze. Hoewel de informatiebalie nog niet officieel is geopend, is deze wel al actief en kan eigenlijk nu al gemeld worden dat het een succes is. "De afgelopen weken kwamen er al honderden vragen op heel divers gebied. Over wonen, gezondheid en meer. We noteren alles zodat we zelf in kaart kunnen brengen wat er speelt, waar eventuele hiaten zitten of wat verbetering nodig heeft of juist goed loopt", melden de heren. De informatiebalie wordt vrijdag 28 september om 10.00 uur geopend door burgemeester Pommer en iedereen is uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn. Ook wordt gewerkt aan een VVV-punt ter plekke. "Wandel- en fietsroutes, gelegenheden om te eten, drinken en slapen. Ook daar zijn we mee bezig", wordt verteld. Als moderne variant en aanvulling op de informatiebalie gaat tot slot vanaf maandag 1 oktober de Moeke App online. De app is vanaf 3 oktober te downloaden via e site www.litserborg.nl "Moeke woont ergens op een mooi plekje in Sint-Michielsgestel en houdt alle activiteiten bij die er in de hele gemeente plaats vinden. Die komen op deze app te staan, waarbij je moeiteloos kunt zien of en waar er in de gemeente leuke dingen te beleven zijn", melden de heren. Per kern is te zien wat er te doen is. Om dat goed bij te houden is App beheerder Christel Heijmans op zoek naar mensen uit elke kern die haar de plaatselijke activiteiten willen doorgeven. "Ik kan niet in vijf kernen tegelijk doende zijn en alles weten. Ik vind het echter wel belangrijk dat deze app actueel en volledig is. Ik ben dus op zoek naar mensen uit elke kern van de gemeente. Ik zet activiteiten dan op de app", aldus Heijmans. Aanmelden kan via de Moeke App. Samengevat wordt er in Den Dungen/Litserborg hard gewerkt om de gemeenschap ter wille te zijn.

Meer berichten