Frank en Sandra zijn met velen doende om het 60-jarige jubileum van Neptunus'58 te vieren in de herfstvakantie. Foto Wendy van Lijssel
Frank en Sandra zijn met velen doende om het 60-jarige jubileum van Neptunus'58 te vieren in de herfstvakantie. Foto Wendy van Lijssel (Foto: )

Neptunus'58 viert feest met iedereen

Wendy van Lijssel

Zwemparty in de herstvakantie

Zwem- en waterpolovereniging Neptunus '58 uit Schijndel bestaat 60 jaar. Een jubileum wat de club niet stilletjes voorbij laat gaan, maar viert met iedereen tijdens een feestweek in de herfstvakantie in zwembad De Molen Hey in Schijndel. Niet alleen wordt van maandag 15 t/m vrijdag 19 oktober de extra feestelijke zwem- en spettervierdaagse gehouden. Zaterdag 20 oktober wordt iedereen ook uitgedaagd een duik te nemen tijdens de Open Schijndelse Kampioenschappen.

SCHIJNDEL – Jong en oud, met of zonder zwemdiploma, is van harte welkom om het 60-jarige jubileum van Neptunus '58 mee te gaan vieren. De feestweek wordt maandag afgetrapt met de zwem- en spettervierdaagse die t/m vrijdag duurt. Een snelle rekenaar leert al snel dat dit vijf dagen zijn. "Dat doen we bewust zodat ook mensen die het wat drukker hebben tóch vier dagen hun baantjes kunnen maken", vertelt bestuurslid en mede vierdaagse organisator Sandra Schellekens en Frank Hovenier die mede aan het roer staat van de Open Schijndelse Kampioenschappen. Ze vervolgen: "Voor deelname aan de vierdaagse is een zwemdiploma nodig, maar voor de spettervierdaagse niet. Kinderen worden door vrijwilligers in het water vermaakt. Ouders/verzorgers zijn hierdoor in de gelegenheid om mee te doen aan de vierdaagse." Het jubileum zorgt deze week voor een extra feestelijk tintje. Op maandag wordt om 17.30 uur kort afgetrapt met synchroonzwemmen, is er een ballonnenclown en een afvaardiging van de gemeente voor de officiële opening. "Er is de hele week een dj die alle festiviteiten muzikaal omlijst en verder is er op dinsdag popcorn, woensdag een suikerspin, donderdag wederom een ballonnenclown en vrijdag kunnen kinderen geschminkt worden. We zijn ook doende met een activiteit waar kleine prijsjes mee kunnen worden gewonnen", zo wordt opgesomd. Zaterdag 20 oktober is iedereen uitgedaagd deel te nemen aan de Open Schijndelse Kampioenschappen. "Dat zijn wedstrijden verdeeld in individueel en 4-koppige teams voor (ludieke) estafettes. Bij het wedstrijdzwemmen zwem je een keer met borstcrawl en een keer met schoolslag. Iedereen wordt ingedeeld op leeftijd zodat het eerlijk is en afhankelijk van de leeftijd dienen zij een of twee baantjes te zwemmen. Wedstrijdzwemmers komen in actie tegen elkaar. Bij de estafettes gaan 4-koppige teams het opnemen tegen elkaar in ludieke wedstrijden bijvoorbeeld wie het verst onder water kan zwemmen. Alle afstanden van de teamleden worden opgeteld en wie de meeste meters maakte, heeft gewonnen", legt Frank uit. Ook het over en weer gaan met een bal, elkaar vervoeren op een mat en meer van dat soort gekkigheid staan op het menu. Deelname is gratis. Bij alles wordt gehoopt op veel deelnemers want: "Zwemmen is heel leuk en zeker bij Neptunus'58."

Meer berichten