Angelique Schets uit Sint-Michielsgestel heeft vorige week de Gouden Duim van de Provincie Noord-Brabant ontvangen. De Gestelse kreeg de 'analoge duim' uit handen van gedeputeerde Henri Swinkels.
Angelique Schets uit Sint-Michielsgestel heeft vorige week de Gouden Duim van de Provincie Noord-Brabant ontvangen. De Gestelse kreeg de 'analoge duim' uit handen van gedeputeerde Henri Swinkels. (Foto: Wim Hollemans)

Gouden Duim voor Angelique Schets

Redactie

Angelique Schets uit Sint-Michielsgestel heeft vorige week de Gouden Duim van de Provincie Noord-Brabant ontvangen. Dat gebeurde tijdens het WijkPlein Theereheide in Sint-Michielsgestel-West. De 43-jarige Schets is als vrijwilliger nadrukkelijk betrokken bij de organisatie van de wijkpleinen in haar dorp, die ontstaan zijn als burgerinitiatief.

Sint-Michielsgestel - De Gestelse kreeg de 'analoge duim' uit handen van gedeputeerde Henri Swinkels. Hij memoreerde dat er tussen de vele vrijwilligers altijd wel een paar toppers zitten: "Mensen die net iets meer doen dan je van mensen zou mogen verwachten en daarmee een hele samenleving aan zich weten te binden." Schets zelf gaf aan dat zij, naast het zorgen voor een gezin met twee jonge kinderen, inmiddels een fulltime taak heeft aan het vrijwilligerswerk. "Je rolt daar in. Ik ben in april 2014 gevraagd te helpen bij de organisatie van de wijkdag in Sint-Michielsgestel-Oost." Het WijkPlein Gestel dat intussen ontstond in een oud schoolgebouw, werd een plek waar veel inwoners een laagdrempelige ontmoetingsplek vinden en veel vrijwilligers actief zijn. Schets is inmiddels 'een soort van voorzitter' van het Platform WijkPlein. Daarbuiten is ze drie dagen per week bezig met de tussenschoolse opvang van de Gestelse basisschool De Touwladder, waar ze ook secretaris is van de oudervereniging en lid van de verkeerswerkgroep. Tevens organiseert ze met andere ouders het tweejaarlijkse Kids Event in Sint-Michielsgestel. "Ik vind het leuk om te zien hoe mensen gebruikmaken van hun potenties; mensen die iets willen, maar niet precies weten hoe ze dat voor elkaar kunnen krijgen. Die help ik graag en daar kan ik van genieten." Inmiddels is er volgens haar een kleurrijk palet aan initiatieven in Sint-Michielsgestel ontstaan: "Een prachtige buurtmoestuin, repaircafé, handwerkclub, kledingbank, cultuurcafé: dat is heel mooi en bovendien waardevol voor de gemeente. Je ziet er ook steeds nieuwe mensen bij aanschuiven, jong en oud. Het is een olievlek die zich langzaam verspreidt. Dat geeft energie."

Meer berichten