Gesteld wordt dat Meierijstad bij uitstek een gemeente is die de ondernemer als mens centraal stelt.
Gesteld wordt dat Meierijstad bij uitstek een gemeente is die de ondernemer als mens centraal stelt. (Foto: )

Staatssecretaris Van Ark op werkbezoek

Gemeenten ondersteunen zelfstandigen in financiële problemen via de regeling Bijstand voor Zelfstandigen. In Meierijstad voeren we deze regeling actief uit en proberen we op allerlei manieren de ondernemers te bewegen om tijdig aan de bel te trekken.

Regio - "Met deze werkwijze hebben we de aandacht weten te trekken van de staatssecretaris Van Ark. Vorige week hebben we haar mogen ontvangen en is zij in gesprek gegaan met twee ondernemers die van de regeling Bbz gebruik hebben gemaakt", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Eind december 2016 hebben de ondernemers zich gemeld voor ondersteuning vanuit de Bbz voor een krediet om een naheffing vanuit de belastingdienst en crediteuren-achterstanden te kunnen betalen. De bank wilde de ondernemer niet langer financieren. Na onderzoek is gebleken dat zij binnen de Bbz doelgroep vielen en dat het bedrijf levensvatbaar was om een krediet te verstrekken. De ondernemers, die uiteraard anoniem willen blijven, hebben inmiddels weer een bloeiend bedrijf.

Meer berichten