Meer dan tweehonderd scouts deden mee met het JOTA-JOTI: een jaarlijks evenement van de scouting. De deelnemers maaten kennis met communicatie op meerdere manieren.
Meer dan tweehonderd scouts deden mee met het JOTA-JOTI: een jaarlijks evenement van de scouting. De deelnemers maaten kennis met communicatie op meerdere manieren. (Foto: )

Chatten, zenden en radio en TV maken bij Scouting

Boxtel - Afgelopen weekend hebben 207 scouts en 89 vrijwilligers deelgenomen aan het wereldwijde JOTA-JOTI weekend, het jaarlijkse communicatie-event. De scouts hebben kennis gemaakt met vele verschillende vormen van communicatie.

Tijdens het weekend leggen de scouts contact met andere scouts over de hele wereld, in totaal doen er meer dan een miljoen scouts mee aan deze activiteit. Met de hulp van een zendamateur en via speciale Scouting chatkanalen kletsen ze met heel veel andere scouts. Daarnaast wordt er het hele weekend live radio gemaakt en helpen de scouts mee met het maken van tv programma's. Ook was er nog voldoende ruimte voor andere Scoutingprogramma's. Diverse bosspelen, nachtspelen en tochten maakten het programma compleet.

Scouting Boxtel werkt tijdens het JOTA-JOTI weekend samen met Scouting Petrus Donders uit Sint Michielsgestel. Hierdoor werd er gebruik gemaakt van twee locaties, zodat er genoeg ruimte was voor alle activiteiten. Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 tot en met 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen.

Meer berichten