Brit, Berrie, Esther en Anouk zijn verknocht aan RC Alico die met drie keer Gold hun jubileum vieren. Foto: Wendy van Lijssel
Brit, Berrie, Esther en Anouk zijn verknocht aan RC Alico die met drie keer Gold hun jubileum vieren. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: )

3 x Gold voor Rolschaats Club Alico

Wendy van Lijssel

Rollende dansers stelen de show

Met de naar hun jubileum vernoemde show Gold viert Rolschaats Club Alico op zaterdag 3 november om 19.00 uur en zondag 4 november om 10.30 uur en 15.00 uur het 50-jarige jubileum. Een show vol bruisende, aanstekelijke muziek gestoken in voor alle rollende danseressen speciale showkleding in de compleet met licht, geluid en feestelijk aangeklede tot theaterzaal omgetoverde Zuideinderparkhal aan de Rooiseheide 14 in genoemde plaats.

SCHIJNDEL – Als je de geschiedenis induikt van Rolschaats Club (RC) Alico wat staat voor Al-tijd I-n Co-nditie, blijkt dat de vereniging zich in 1968 officieel liet registreren onder die naam, maar dat de eerste schreden op de rollende schoenen al in 1962 werden gezet. Zonder officiële vereniging, bestuur of iets dergelijks en onder de naam De Schijndelaartjes werd in dat jaar al een eerste rolschaatsshow gehouden. Die naam werd in 1965 veranderd in Excelsior en in 1968 werd het wederom gewijzigd en liet de club zich officieel registreren als Alico. Dat maakt ook dat deze datum aangehouden wordt als oprichtingsjaar waarmee de vereniging dit jaar het 50-jarige jubileum viert. Er zijn een aantal festiviteiten voor de leden en alle vrijwilligers, met als absolute hoogtepunt de shows waar de hele club en vele vrijwilligers mee doende zijn. "Daar besteden we heel veel aandacht aan. Er is het hele jaar voor getraind. Er zijn maar liefst 17 dansen en alle leden krijgen hiervoor op maat gemaakte showkleding", aldus Berrie van Zoghel. Hij zwaait met veel plezier de voorzittershamer want: "Alico is een hele gemoedelijke club met een grote saamhorigheid." Een statement wat gestaafd wordt nadat er diverse leden opgesomd worden die al tientallen jaren lid zijn en door de 15-jarige Britt , 16-jarige Anouk en 20-jarige Esther die er toevallig deze trainingsloze avond even zijn. Zij zijn achtereenvolgens 9, 10 en 12 jaar lid en waren heel jong toen zij zich aansloten. Dat deden ze nadat zij een show bezochten en de mooie pakjes zagen waarin leeftijdsgenoten op leuke muziek over de vloer zwierden. "Wij kunnen het écht niet meer missen", claimen de meiden en; "Ik denk in de vakantie al dat het fijn is om erna weer te kunnen rolschaatsen." Het is echter niet het enige wat bij Alico gedaan wordt. "Er zijn speciale technische trainingen voor iedereen die aan individuele wedstrijden mee wil doen. Dat is geen moetje. Je kunt ook gewone schaatsvaardigheidstraining volgen. Verder nemen we met een paar groepen deel aan het NK Showdansen en iedereen traint het hele jaar voor de eindshow", meldt Berrie. De club kende hoogte- en dieptepunten in het bestaan. Met plezier wordt terug geblikt op alle behaalde podiumplekken. Het jarenlange geleur van locatie naar locatie toen hun clublocatie verloren ging, is iets wat na het realiseren van de nieuwe hal met speciale rolschaatsvloer, liever vergeten wordt. In deze hal wordt iedereen gastvrij ontvangen voor de 'Gouden' jubileumviering.

Meer berichten