Reageren kan via de website www.bhic.nl/liempde en ga naar Kijk naar toen.
Reageren kan via de website www.bhic.nl/liempde en ga naar Kijk naar toen. (Foto: )

Exota bij Jan van schele Sjef

Liempde - Voor het raam kun je precies zien wat er die week in de aanbieding is in de winkel van Jan van de Velden aan de Nieuwstraat in Liempde. Meer bijzonder: ook in de jaren tachtig hangt aan het pand een reclamebord voor het omstreden drankje Exota. Wie herinnert zich deze kwestie?

In de winkel van Jan van de Velden – in Liempde beter bekend als Jan van de schele Sjef – kun je van alles kopen. De limonadedrank Exota heeft ook in de schappen gestaan maar op het moment dat deze foto in 1982 is gemaakt, stond het vermoedelijk niet meer op de plank. Aanleiding hiervoor was de tv-uitzending van de VARA in 1969. Daarin werd gesproken over het risico van exploderende flessen Exota. Het leidde tot een langlopende rechtszaak die in 2007 werd gewonnen door Exota.

Voor de handel in de winkel van Jan van de Velden zal het weinig invloed hebben gehad: de meeste klanten kozen gewoonweg voor een andere limonade. Toch kregen juist deze dorpswinkels het steeds moeilijker omdat mensen er steeds vaker voor kozen hun boodschappen bij een grote supermarkt te doen. Wie weet hoe het verder is gegaan met deze winkel? Wie deed er vroeger zijn boodschappen? Vertel ons jouw verhaal.

'Kijk naar toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Reageren kan via de website www.bhic.nl/liempde en ga naar Kijk naar toen.

Meer berichten