Kan de verkeersveiligheid in uw buurt beter? Kom samen in actie! Bijvoorbeeld met de campagne 'Bedankt dat je langzamer rijdt!'
Kan de verkeersveiligheid in uw buurt beter? Kom samen in actie! Bijvoorbeeld met de campagne 'Bedankt dat je langzamer rijdt!' (Foto: )

Kom in actie tegen te hard rijden!

Van de redactie

Bevorder goed verkeersgedrag

Wordt er in uw straat ook vaak te hard gereden? Vraagt u zich af of uw kinderen nog wel veilig kunnen spelen? Of oversteken? U bent vast niet de enige. Kom samen in actie!

Regio - In veel Brabantse gemeenten klagen bewoners over hardrijders. Gemeente en politie kunnen optreden door controles en het uitdelen van boetes. Handhaving en weginrichting zijn en blijven heel belangrijk. Maar wat dacht u van het gedrag van de weggebruiker? Er lopen nu twee acties in Brabant die buurtbewoners bewust maken van dat gedrag, op een pósitieve manier.

'Bedankt'
'Bedankt dat je langzamer rijdt', de naam zegt het al. De buurt bedankt iedereen die zich houdt aan de maximumsnelheid. Vorige maand was de eerste actie. Inwoners van de Ossendrecht werken samen met buurtpreventie, VVN, politie, gemeente en provincie. Het ophangen van sandwichborden en banners gaf al voorpret. Jong en oud deden mee. Kinderen deelden kaartjes en tekeningen uit en lieten bordjes zien met de duimpjes omhoog. Samen in actie komen kan uw buurt veel opleveren. Dat mensen minder hard rijden is natuurlijk het belangrijkst. Maar er is meer. Buurtgenoten komen met elkaar in contact en zorgen er samen voor dat hun buurt veiliger wordt.

Snelheidsmeter met spaarpot
Er is ook een actie die zelfs concreet geld voor uw buurt op kan leveren. De 'snelheidsmeterspaarpot' stond dit jaar al in vijf Brabantse plaatsen. Deze bijzondere snelheidsmeter brengt geld in het laatje, elke keer als iemand zich aan de snelheid houdt. De buurt beslist samen met de gemeente waar het geld naartoe gaat. Zo ging het in Oostelbeers naar de buurtspeeltuin en in Helmond kochten ze er speeltoestellen van. Mensen uit de buurt vonden het een erg sympathieke actie. Ze hadden het gevoel dat auto's ook écht langzamer waren gaan rijden. Dat gevoel klopte: in Helmond waren er 22% minder snelheidsovertreders.

Meer berichten