Foto:

Benefiet kerstconcert in Walnoot

BOXTEL - Het Wereldkoor en de Boxtel Cityband verzorgen zondag 9 december in gemeenschapshuis de Walnoot in Boxtel een benefiet kerstconcert voor de weeskinderen van stichting Belarus. Een gezellige muzikale middag volledig in kerstsfeer waar vele muzikale noten en liederen worden vertolkt. Entree is 2,50 euro en dat gaat uiteraard naar het goede doel. Het concert begint om 15.00 uur en een half uur eerder is de zaal geopend.
Achttien jaar geleden werd Stichting Belarus opgericht met als doel onderwijsprojecten uit te voeren voor weeskinderen met verstandelijke en lichamelijke beperkingen. Projecten die op de lange termijn effect zouden hebben. In samenwerking met de overheid van Belarus werd speciaal onderwijs ingevoerd ten behoeve van kinderen van 7–15 jaar, met als vervolg daarop speciaal aangepaste beroepsopleidingen met begeleiding naar werk. De voorbeeldprojecten werden met succes uitgevoerd in vijf weeshuizen die nu schoolinternaten worden genoemd. De projectresultaten worden nu door de overheid zelf uitgerold over heel Belarus.
Tijdens het kerstconcert in de Walnoot wordt geld gegenereerd voor de bibliotheek in het Gorodeja schoolinternaat. Er is zondag 9 december ook een speciale kraam waaruit handgemaakte kerstdecoratie wordt verkocht alsook een grote enveloppenloterij met vele mooie (gesponsorde) prijzen.

Meer berichten