Foto:

Concert in Oude Kerk

Zondag 18 november staat de romantiek centraal in het Noten op de Noen concert in de Oude Kerk van Helvoirt, het concert begint om 12.15 uur en is gratis toegankelijk. Een eigen bijdrage wordt door de organisatie erg op prijs gesteld. De optredende musici zijn Monique Heidema (cello) en André Telderman (piano). Het tweetal is met name bekend om de enthousiaste en vernieuwende manier waarop wordt gemusiceerd. Ook speelt het duo al lang samen.

HELVOIRT - Monique Heidema, maakte onlangs een succesvolle tour door Taiwan, tevens speelde zij in Rusland onder andere in Sint Petersburg in de Hermitage en nu speelt zij dus in Helvoirt. Er worden stukken gespeeld van Beethoven, Chopin, Schumann en Gliere. Componisten die in de romantische muziek een belangrijke rol hebben vervuld.

Inspiratie

Inspiratie haalden zij uit hun eigen leven. Chopin had een stormachtige relatie met de Franse schrijfster George Sand, die in totaal negen jaar duurde. Toen George Sand (pseudoniem van Amandine Dupin) ruzie kreeg met haar dochter en Chopin de kant van haar dochter koos was het met de relatie gedaan. Schumann trouwde met de dochter van zijn pianoleraar, Clara von Wieck. Begrijpelijk dat in de Helvoirtse kerk romantische muziek is te horen met veel drama en emotie.

.

Meer berichten