Jubilarissen: Frans van Alphen, Sjaak van den Aker, Diny van Eggelen-Pulles, Nel van Engelen-Vughts, Leny Peijnenborgh.
Jubilarissen: Frans van Alphen, Sjaak van den Aker, Diny van Eggelen-Pulles, Nel van Engelen-Vughts, Leny Peijnenborgh. (Foto: )

Tweehonderd jaar lid van Nicolaas kerkkoor

Welgeteld veertig jaar geleden gingen het dameskoor en het mannenkoor in de Nicolaaskerk in Helvoirt samen verder onder de naam Nicolaaskoor. Vijf leden van het eerste uur kregen zondag tijdens de viering in de kerk een speld van Gregorius. Deze werd uitgereikt door pastoor James van de Edith Stein parochie.

Helvoirt - Uit handen van voorzitster Mien van Asten kregen de jubilarissen een prachtig boeket bloemen. Het jubilerende koor zong voor haar jubilarissen een lang zullen ze leven.

In 1978 was er een dameskoor dat zong bij uitvaarten, huwelijken en bijzondere bruiloften. Dat zijn de dames blijven doen, naast het samengaan met het mannenkoor. Het mannenkoor verzorgde uitsluitend de hoogmis en de zang tijdens kerkelijke feestdagen. Het Nicolaaskoor heeft al bijna 25 jaar dezelfde dirigent: Henk van der Sanden uit Oss. Naast de bloemenhulde en de uitreiking van het Gregoriusspeld is er binnenkort een feestdag rond het jubileum.

Pastoor James Joseph: "Jullie zijn heel belangrijk voor de kerk en het koor. Veertig jaar je best doen om er altijd maar te zijn. Wij zijn jullie heel dankbaar. Wij zijn trots op het Nicolaaskoor."

Meer berichten