Lieke Hellings en Tom den Otter vertrekken in januari naar het andere eind van de wereld. Foto: Wendy van Lijssel
Lieke Hellings en Tom den Otter vertrekken in januari naar het andere eind van de wereld. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: )

Naar het andere eind van de wereld

Wendy van Lijssel

'We gaan er met niks naartoe'

Ze waren al doende met een zoektocht naar een huis, toen Tom den Otter en Lieke Hellings uit Schijndel tijdens een paar dagen in Parijs bedachten dat het véél leuker zou zijn om niet in de omgeving samen te gaan wonen, maar een jaar in het buitenland te wonen en werken. Dat doen ze niet direct om de hoek, maar gelijk aan het andere eind van de wereld. Hoewel het besluit recent viel, zijn ze momenteel doende om alles te regelen voor hun vertrek en met slechts een koffer kleding half januari te vertrekken naar Nieuw Zeeland.

SCHIJNDEL – De 24-jarige Tom den Otter is lasser. Eentje die zich zijn vak verder eigen maakte door het volgen van allerlei cursussen en er zelfs vak prijzen mee haalde. De 23-jarige Lieke Hellings volgde een studie recreatie & tourisme, maar werkt intussen als administratief medewerkster. Het jonge stel is al enkele jaren samen en besloot recent om in 2019 het roer om te gooien en in ieder geval voor een jaar te emigreren naar Nieuw Zeeland. "Voor ik Lieke leerde kennen, had ik die plannen al. Voor haar heb ik het toen in de koelkast geparkeerd", lacht Tom. Intussen is het daaruit gehaald. Terwijl ze enerzijds bezig waren een huis te vinden om zich te settelen, kwam tijdens een gesprekje de 'oude' wens van Tom naar voren. "Dat lijkt me nóg leuker dan een huis kopen", reageerde Lieke en daarmee was de zoektocht naar een stulp van de baan en werd vervangen naar die voor een land. Nieuw Zeeland doemde op met direct een probleempje dat bijna een streep door de rekening zette. "Om te beginnen leek het onmogelijk om daar een visum voor wonen en werken te krijgen. We concentreerden ons vervolgens op Hawaï en de Filipijnen. Gelukkig bleek na navraag bij een reisorganisatie Nieuw Zeeland toch mogelijk en dus gaan we dat doen", klinkt het opgewekt. Intussen is het stel zich aan het voorbereiden op de uitdaging. Dat wordt het zeker want: "We gaan er met niks naartoe. Niet meer dan een koffer met kleding", doet het stel uit de doeken. Ze leggen uit: "We hebben intussen contact gehad met Nederlanders die er al wonen en werken. Het blijkt dat mensen dáár je niet op afstand een huis of appartement verhuren. Die willen weten en zien wat voor vlees ze in de kuip hebben." Het oorspronkelijke plan was om zich in Auckland te vestigen maar: "Dat schijnt onbetaalbaar te zijn. We hebben besloten om bij aankomst daar eerst een paar weken rond te reizen om vervolgens te proberen om in Christchurch een woning en werk te vinden." Terwijl hun ouders niet juichend rond springen, verheugt het stel zich: "Het spannendste is dat er nauwelijks iets geregeld is bij aankomst. Voor heimwee zijn we niet bang." Schouderophalend: "Het plan is een jaar, maar als het allemaal tegenvalt, komen we gewoon terug", om te besluiten met: "Maar daar gaan we niet vanuit."

Meer berichten