Kees van Houten schrijft als tegenhanger van zijn serieuze activiteiten als musicus en organist  ook vrolijke limericks over kerkmuziek.
Kees van Houten schrijft als tegenhanger van zijn serieuze activiteiten als musicus en organist ook vrolijke limericks over kerkmuziek. (Foto: Bron: Kees van Houten)

Humor in de kerkmuziek: een cabareteske voordracht

Organist en musicus Kees van Houten verzorgt op zondag 2 december om 11.15 uur verzorgt een voordracht over humor in de kerkmuziek. Hij doet dit in MUBO, in de vorm van het voordragen van talloze door hem zelf gemaakte limericks met daartussen verbindende teksten.

Boxtel - "Het belooft een vrolijke en levendige happening te worden. De voordracht is tevens een soort afsluiting van de lopende expositie over Cantasona, het jongenskoor van de Heilig Hartkerk dat heeft bestaan van 1943-1999."

Kees start zijn voordracht met een korte toelichting over wat een limerick is en waar die vandaan komt. Een limerick is een vijfregelig gedicht dat nagenoeg altijd begint met een geografische aanduiding. Iedereen heeft wel eens een limerick gehoord, maar het is nog niet zo gemakkelijk om een limerick te maken. Het kent strenge versmaten, en ritme en cadans zijn belangrijk. Daarom moet je er volgens Kees van Houten ook een beetje muzikaal voor zijn, niet alleen om ze te kunnen maken, maar ook zeker als je limericks gaat voordragen. En die muzikaliteit zit bij musicus Kees van Houten wel goed. Een voorbeeld van een limerick is: Een Bach-fan uit Berg en Dal / die zei laatst ‘Wat is het toch mal’ / dat ik nooit op Ravel / of Strawinsky, maar wel / op het Oude Muziek Festi…. val..'.

De lezing start om 11.15 uur. De MUBO-deuren zijn geopend vanaf 10.45 uur, zodat u op uw gemak een kopje koffie/thee kunt gebruiken voordat de lezing begint. Graag aanmelden (of voor vragen) via info@muboboxtel.nl.

Meer berichten