Rob Vancrayelynghe is sinds kort actief als Nachtburgemeester van en voor Sint-Michielsgestel. Foto: Wendy van Lijssel
Rob Vancrayelynghe is sinds kort actief als Nachtburgemeester van en voor Sint-Michielsgestel. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: )

Bezoek van de Nachtburgemeester

Wendy van Lijssel

'We willen graag iets betekenen'

Naast burgemeester Pommer is sinds kort Nachtburgemeester Rob Vancrayelynghe uit Berlicum actief in de gemeente Sint-Michielsgestel. Bijgestaan door drie goede vrienden en verpakt in een nieuw opgerichte gelijknamige Stichting, zetten de heren zich in en worden gevraagd en ongevraagd activiteiten, evenementen en meer bezocht waarmee, in genoemde hoedanigheid, zowel die plek een ludieke oppepper krijgt en gelijktijdig geld ingezameld wordt voor een aantal goede doelen.

SINT-MICHIELSGESTEL – Wie een evenement of activiteit organiseert en het leuk vindt om toegesproken te worden door een onechte burgemeester kan zich wenden tot Nachtburgemeester Rob Vancrayelynghe. In smetteloos tenue, compleet met ambtsketen, maar ook gewapend met een collectebus, maakt genoemde kosteloos zijn opwachting om de speech te houden en het moment ook even aan te grijpen om de doelstellingen van de nieuwe Stichting Nachtburgemeester toe te lichten. Die zijn in een paar zinnen samen te vatten. "Wij zetten ons in voor mantelzorg Stichting Levina Janna, Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, de voedselbank in Sint-Michielsgestel en voor jongeren uit eenoudergezinnen die onder het bestaansminimum leven", vertellen Rob Vancrayelynghe en voorzitter Fons Melis. Genoemde heren vormen samen met Bert Passon en Frans van der Hoeven het bestuur van de Stichting. De heren hebben allen, een klein hartje en zijn bevlogen om het nieuwe fenomeen goed van de grond te krijgen. "We willen graag iets betekenen voor mensen die dat nodig hebben", vertellen Rob en Fons. Het initiatief kwam van Rob. "Ik ben nog wel eens laat doende en werd daarom Nachtburgemeester genoemd. Die term heb ik onthouden. Na weer een schrijnend verhaal over mensen die de eindjes aan elkaar moeten knopen, kwam ik op het idee van de Nachtburgemeester en heb mijn vrienden gevraagd om hierin mee te gaan", vat Rob het samen. Met hem als boegbeeld heeft het 4-tal grote plannen. "We gaan actief sponsoren zoeken en hopen verder op giften van mensen en als de Nachtburgemeester op stap is neemt hij zijn collectebus mee én een mobiel pinapparaat. Wij zijn modern", lachen de heren. Iedereen is, zo wordt benadrukt, vrij om te doneren wat hij of zij kwijt wil. "Wij aanvaarden alles in grote dank. We hebben een rekening geopend. We gaan samen bekijken waar we van toegevoegde waarde zijn en wie we kunnen helpen. Dat doen we in overleg met onze Goede Doelen en welzijnsorganisaties", zo wordt uitgelegd. Met de échte burgemeester is goed contact. "Binnenkort word ik door hem officieel in de onecht geïnstalleerd", meldt Rob en voegt toe: "Ons motto is voorts; "De Nachtburgemeester is paraat, als Jan Pommer naar bed toe gaan. Dat staat ook op mijn ambtsketen. Als Jan zijn ambt neerlegt krijgt hij deze keten van me cadeau."

Meer berichten