Met een clown, veel muziek, kerstkramen en een podium is er aan jong en oud gedacht. Toegang tot de Winterfair is gratis.
Met een clown, veel muziek, kerstkramen en een podium is er aan jong en oud gedacht. Toegang tot de Winterfair is gratis. (Foto: )

Gestelse Winterfair dit jaar in en rondom De Huif maar even gezellig

De Winterfair in Sint-Michielsgestel heeft dit jaar, op zondag 9 december, een andere locatie dan de voorgaande jaren. Door de vele verbouwingsactiviteiten die op dit moment plaatsvinden in het centrum van Sint-Michielsgestel is de Gestelse Winterfair verplaatst naar De Huif.

Sint-Michielsgestel - Op de hoek van de Esscheweg en Hortensiastraat hebben de Bokkenrijders als organisatie alle medewerking gekregen om daar de jaarlijkse Winterfair te organiseren. De activiteiten, zoals de uitslag Gestelse Quiz 2018, gaan dit jaar indoor op 7 en 8 december in de zaal Bij Absoluut. Zowel binnen als buiten Ontmoetingscentrum de Huif zullen de diverse winterse kramen met verlichting en versiering worden opgesteld. Op deze locatie zijn voor de organisatie uitstekende mogelijkheden om rekening te houden met de weersomstandigheden. De vertrouwde Huif en de ruime omgeving aan de Hortensiastraat dient, in afwachting van de toekomstige MFA, die Meander als gekozen naam heeft gekregen, naast de komende carnavalsviering in ieder geval nog eenmaal als winterse ontmoetingsplaats voor alle Gestelnaren en bezoekers.

Het podium binnen in de Huif biedt van 11.00 tot 16.00 uur afwisselende optredens. "De toezeggingen stromen binnen, van onder meer het Dagorkest van de lokale harmonie met een kerstconcert, de Jeugd Prinsen Club Bokkendonk, Gym en Dans Ravenschot, Sambaband Amizade en Carnavalsvereniging Ted Zat. Maar dat is zeker nog niet alles. De muzikale organisatie Medez is bijvoorbeeld aanwezig met piano en zang."

De hulp van de lokale scouting is weer aanwezig. "De scouting zelf houdt ook veel activiteiten. Denk aan een escape room, marshmallows, roosteren op de binnenplaats, knutselen, een Zweeds loopspel, kerstmannen en hologram maken. Buiten kunnen kinderen paardje rijden en binnen is de mogelijkheid om sneeuwballen te gooien." Dries, de aanwezige goochelaar, past in het geheel.

De inwendige mens wordt niet vergeten. Er is voldoende warme Glühwein, maar ook andere winterse drankjes ontbreken niet. Naast alle aanbiedingen in de kramen kunt u genieten van de diverse broodjes. Voor de kinderen is er de popcornkraam. Het aanmelden voor de beschikbare kramen is in volle gang.

Vanaf 14.30 uur wordt er een Mega Kerstbingo van twee rondes gehouden. Het geheel wordt ondersteund met de muziek van DJ Passie. Voor de prijzen hebben lokale ondernemers hun steun aan de organisatie gegeven.

Met prijzen zoals 1 minuut gratis boodschappen doen bij AH in Sint-Michielsgestel, waardebonnen, een gratis fotoshoot van fotografie Sanne van Pinxten, tegoedbonnen van 75 Euro van de Emté enz. U koopt de loten op de Winterfair en de toegang tot de Winterfair is gratis. Met een clown, veel muziek, aangevuld met kerstkramen vol met kerstartikelen, kazen, dranken en dansen op het podium is er aan jong en oud gedacht. In de Huif is ook een Platenbeurs aanwezig. De winterse sfeer zal een bijzondere en gezellige warme uitstraling geven met kerstliederen op de achtergrond zowel binnen als buiten De Huif.                                                                                                         SCOUTING 4 J's geven een optreden.2018 in De Huif op zondag 9 december.

Meer berichten