Foto:

Vechten op Fuji Mae Kids Cup in sporthal De Streepen

De Fuji Mae Kids Cup vindt plaats op zondag 9 december. Sporthal De Streepen in Sint-Oedenrode stroomt die dag vol met talentvolle taekwondoka's.

Sint-Oedenrode - Voor de zesde maal organiseert Taekwon-Do Chong Do Kwan het landelijke toernooi. Met meer dan driehonderd deelnemers van 26 verschillende scholen wordt het een spannende strijd. Het toernooi is opgedeeld in diverse onderdelen, voor jeugd tot en met 14 jaar. Er zijn verschillende leeftijd- en bandcategorieën, zodat iedereen meerdere gelijkwaardige deelnemers tegenkomt.

Bij de Tul (taekwondo stijlfiguren) draait het om kracht, correct uitgevoerde technieken, balans, het juiste patroon enzovoorts. Deelnemers worden beoordeeld door een vakkundige jury. Ook zijn er voor de jeugdige deelnemers de Taekwondo springtechnieken. "De kinderen moeten op grote hoogte een bal of plank raken. Wie van de poule zal er het hoogste kunnen schoppen?"

"Net als voorgaande jaren zullen wij er een prachtig toernooi van maken", aldus het organiserende Chong Do Kwan, dat alles in samenwerking met de Internationale Taekwondo Federatie Nederland regelt. Chong Do Kwan verzorgt lessen in Son en Breugel, Best, Schijndel en Sint-Michielsgestel.

Meer berichten