Marcel Verhoeven bij de entree van De Beukenhof.
Marcel Verhoeven bij de entree van De Beukenhof. (Foto: Marc Cleutjens)

'Mooie tuin is een prima visitekaartje'

Redactie

‘Grasmaaien is hier een dagtaak, zelfs op een zitmaaier.’ Marcel Verhoeven (44) weet waarover hij praat als hij een rondleiding verzorgt over het weidse terrein van De Beukenhof.

Regio - De groepsaccommodatie in het dorpshart van Biezenmortel omvat niet alleen het voormalige capucijnenklooster, maar ook een enorme tuin met sportvelden, speelweiden en terrassen. Op drukke dagen verpozen hier bijna driehonderd gasten. En die krijgen allemaal te maken met gastheer Marcel.

De paters zijn al een kwarteeuw weg, maar de authentieke sfeer van het in 1925 ingezegende klooster is behouden gebleven. Fraai metselwerk, hoge ramen, lange gangen. De oude kapel doet dienst als feestzaal, de vroegere refter is omgebouwd tot restaurant. ‘Dit is sinds 2009 mijn werkplek’, vertelt Marcel trots. ‘Bijna twee jaar geleden ben ik hier ook komen wonen. Nu ben ik naast tuinman en Manusje van alles ook gastheer.’ Het is een baan die Marcel prima bevalt. Hij werkt sinds 1996 voor WSD en was gedetacheerd op meerdere plekken. WSD is het sociaal werkbedrijf voor de gemeente Haaren, waartoe Biezenmortel behoort. ‘Ik ben begonnen bij de plantsoenendienst in Vught en heb later in het particulier groenbeheer gezeten’, zegt hij. ‘Na de lts wilde ik graag een bouw- en houtopleiding gaan volgen, maar mijn rug is erg zwak en de fijne motoriek is niet optimaal.’ Na een tijdje thuis gezeten te hebben, kwam Marcel in contact met WSD in Boxtel en vond hij met behoud van zijn uitkering zijn eerste baan. De Beukenhof is nu zijn domein. ‘Je hebt het al gauw over een terrein van drie hectaren’, grinnikt hij. ‘Het is belangrijk dat het groen er netjes uitziet. Een mooie tuin is een prima visitekaartje.’ Sinds de gastheer ook op het terrein van de groepsaccommodatie woont, is hij buiten kantoortijden vaak het eerste aanspreekpunt voor gasten. ‘Het kan gaan om een defecte lamp, maar soms bellen ze ook als het bier op is.’ Marcel geniet van zijn job.

‘Als het aan mij ligt, werk ik hier tot mijn pensioen’, glundert hij.

Meer berichten