Foto:

Back in time met Tribute to Woodstock

Redactie

In 2019 is het vijftig jaar geleden dat het Woodstock Festival gehouden werd. Een legendarische happening in love, peace & music-sferen, die de boeken in ging als het belangrijkste en gelijktijdig bekendste evenement in de geschiedenis van de Amerikaanse hippiecultuur en popmuziek. Dat iets vijftig jaar na dato nog springlevend, kerngezond en qua sfeer onveranderd is, kan iedereen zelf gaan ervaren tijdens Tribute to Woodstock in Loosbroek.

Regio - Drie organisaties, te weten Paaspop Events (o.a. Paaspop, We Are Electric), TIRR (o.a. Tributeland, Temple of Rock) en Amazing Adventures (o.a. Alle Remmen Los Festival, FestyLand) bundelen hun krachten in het neerzetten van een Tribute to Woodstock. Dat vindt plaats op zaterdag 1 juni.

Het wordt een eerbetoon aan het oorspronkelijke festival dat in 1969 gehouden werd in het Amerikaanse plaatsje Bethel, maar vernoemd werd naar de plaats Woodstock. Dat stond bekend als het mekka van de toenmalige hippiecultuur en popmuziek. Het hele gebeuren staat met recht in de boeken als het bekendste en belangrijkste hippiefestival ooit. Er traden roemruchte bands op zoals Jimi Hendrix, Joe Cocker, Janis Joplin, Crosby, Stills, Nash & Joung, The Who, Santana en Creedence Clearwater Revival. Met een Tribute to Woodstock kan na zaterdag 1 juni 2019 een bladzijde toegevoegd worden aan alle geschiedenisboeken. Drie organisaties die patent hebben op het neerzetten van groots opgezette festivals bundelen hun krachten. Zij pakken niet al te zuinig uit en dompelen het Loosbroekse festivalterrein in de Woodstocksferen van '69. "Een geheid onvergetelijke belevenis in een entourage van kralenkettingen, bloemen, Oosters getinte jassen, kaftans en nog veel meer."

Uiteraard met een hoofdrol voor muziek uit die tijd, met een hele serie kwalitatief hoogstaande tribute bands. Voor muziekliefhebbers en iedereen die niet achteraf spijt wil hebben omdat ze er niet bij waren en het toch zo gruwelijk leuk was, is het tijd om een ticket te scoren. Dat kan nu al, voor Early Birds, via www.tributetowoodstock.nl.

Meer berichten