Een van de 230 kerststallen die te zien zijn in Liempde. Foto: Ruud van Nooijen.
Een van de 230 kerststallen die te zien zijn in Liempde. Foto: Ruud van Nooijen. (Foto: Ruud_van_Nooijen_Boxtel_Netherlands)

Nederlands grootste kerststallenroute

Redactie

Welkom in warm winters Liempde

Van zondag 16 december tot en met zondag 6 januari 2019 vindt de 7e editie plaats van de Kribkesroute in het Brabantse Liempde. Dit jaar met maar liefst 230 kerststallen en daarmee is de Kribkesroute de grootste kerststallenroute van Nederland. De Kribkesroute bestaat uit drie wandelroutes en speciale rolstoelvriendelijke en kinderroute.

LIEMPDE - De Kribkesroute in Liempde is in 2012 voor het eerst opgezet. Het eerste jaar waren er ruim 50 inwoners die een mooie kerststal in de tuin plaatsten. Elk jaar breidt het aantal kerststallen langs de route zich uit. Dit jaar staan er maar liefst 230 kerststallen opgesteld en daarmee is de Kribkesroute de grootste kerststallenroute van Nederland! De Kribkesroute Liempde bestaat dit jaar uit 3 wandelroutes, een rolstoelvriendelijke route en een speciale kinderroute.
Naast de wandelroutes, is het ook mogelijk om fietsuitstapjes te maken naar de buurtschappen Hezelaar, Kasteren en Vrilkhoven.

Kribkesletterpuzzel

Als bezoeker van de Kribkesroute kan meegedaan worden aan de Kribkesletterpuzzel. Langs de routes zijn 9 borden te vinden met daarop een letter. Maak van de negen letters een woord en vul dit woord samen met de persoonlijke gegevens in op de bon van de routefolder. Deze bon daarna afgeven in de brievenbus bij bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd stoppen.
Onder de goede inzendingen wordt een aantal Op Liemt Gemunt-bonnen verloot. Winnaars ontvangen automatisch bericht.

Digitale wandelroute

Vanaf 15 december liggen de routefolders bij de deelnemende horecagelegenheden en bij de startlocatie aan het Raadhuisplein. De folder is ook te downloaden via de onderstaande website. Daarnaast is er vanaf 15 december een digitale route beschikbaar via een wandelapp. Deze route is eenvoudig te downloaden via de QR-code op de routefolder en via de appstore op de mobiele telefoon (naam app: Routes in Het Groene Woud).
De digitale route bevat allerlei extra wetenswaardigheden over de kerststallen in de route.

Sfeervol verlicht dorp

De Kribkesroute is een gezellige en winterse wandeling langs bijzondere, creatieve en mooie kerststallen. Alle deelnemers doen hun best de bezoekers te verrassen met hun kerststal. 's Avonds is Liempde bovendien verlicht met sfeervolle verlichting. Neem voor een sfeerimpressie een kijkje op de website of de facebookpagina.
De Kribkesroute is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Beleef Boxtel, Wijkorgaan Liempde, SPPiLL, Het Wapen van Liempde, Café De Durpsherberg, Café 't Huukske, 't Struifhuis, Café 't Groene Woud en diverse donateurs.

Voor meer informatie, zie onderstaande website en facebookpagina.

www.kribkesrouteliempde.nl
www.facebook.com/kribkesroute

Meer berichten