Foto:

Na 21 jaar weer een kerstviering samen

Je huis en hart openstellen voor vreemden die anders alleen zijn met kerst. En die je het gunt om het samen te vieren. Gonnie (72) viert voor het eerst in jaren samen kerst. "Mijn hart maakt een sprongetje van de warme ontvangst en ik weet niet hoe ik de gastvrouw moet bedanken. Dit is zo fijn!"

Regio - Deze kerst vieren ruim 425 mensen in de regio die anders alleen zouden zijn samen kerst. Ze schuiven aan bij meer dan 100 tafels waar extra stoelen aan tafel worden gezet. Initiatiefnemer van de EngelenTafel Jeannette Saatrube Vernooij doet het al een jaar of vijf: haar kerstdiner openstellen voor mensen die anders alleen zouden zijn. Aan haar tafel is plek voor tien.

In Nederland vieren een half miljoen mensen kerst alleen. De helft daarvan heeft daar moeite mee en ziet op tegen een kerst. De EngelenTafel maakt het voor velen mogelijk om in huiselijke sfeer samen kerst te vieren. Via veel organisaties zijn gasten uitgenodigd. De reacties van de EngelenTafels van zowel gasten als gastvrouwen en –heren waren hartverwarmend. Er zijn mooie levensverhalen gedeeld, is veel gelachen en er is ontroert en verwondert. "Alles mag er zijn. Er is vooral heel veel dankbaarheid. Samen eten met kerst werkt heel verbindend."

Meer berichten