Foto:

Nieuwe vrijwilligers Bewaarde Land

Redactie

Heb jij ervaring met het begeleiden van kinderen, wil je jouw liefde voor de natuur met ze delen én heb je tijd door de week? Dan is wachter worden in Het Bewaarde Land misschien iets voor jou. IVN organiseert op 7, 13 en 19 februari van 19.30 uur tot 21.30 uur informatieavonden voor geïnteresseerden in respectievelijk Boxtel, Nieuwkuijk en Den Bosch.

Boxtel - Tijdens een informatieavond staat het natuurbelevingsprogramma en de mogelijkheid om hiervoor vrijwilliger te worden centraal. Er worden informatieavonden gehouden op donderdag 7 februari in basisschool De Wilgenbroek, Doctor de Brouwerlaan 74 in Boxtel, op woensdag 13 februari in basisschool Het Kompas, Nieuwkuijksestraat 98 in Nieuwkuijk en dinsdag 19 februari in het NME-lokaal achter basisschool de Vlindertuin, Jac. van Looystraat 5 in Den Bosch.

Wat zijn wachters?

In Het Bewaarde Land zijn wachters vrijwilligers die kinderen in kleine groepjes begeleiden. Op speelse wijze maken zij kinderen vertrouwd met de natuur. In bomen klimmen, hutten bouwen, kruiden en bessen eten, allerlei planten en dieren leren kennen en 'sluipspelletjes' doen. De organisatie richt zich op kinderen uit groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs. Drie weken brengen zij elke week één volle dag door midden in de natuur.

Het Bewaarde Land wordt in Brabant op dit moment aangeboden op: natuurgebied Kampina (Boxtel), Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen (Udenhout) en in Rosmalen op de Nulandse Heide.

Opleiding tot wachter

Een opleiding tot wachter begint met een training op één van de Bewaarde Land-locaties. Daarna loop je drie dagen mee met een ervaren wachter. Na de opleiding bepaal je zelf hoe vaak je een groepje kinderen wilt begeleiden. Er staan twee trainingen gepland dit voorjaar, een korte intensieve op vrijdag 29 maart en de normale driedaagse training op de woensdagen 15, 22 en 29 mei.

Over IVN

Het Bewaarde Land is een schoolprogramma van IVN Natuureducatie, een landelijke non-profit organisatie. IVN ziet de natuur als het beste leslokaal voor kinderen. Een plek waar ze alle ruimte krijgen om spelenderwijs de wereld te ontdekken, er te leren en te groeien.

Het Bewaarde Land laat al meer dan 10 jaar kinderen de natuur in al haar facetten ontdekken en ervaren.

Kijk op www.hetbewaardeland.nl voor meer info en aanmelden.

Meer berichten