Een mens leeft van verhalen. Bij VerhaalTijd worden er iedere eerste vrijdag van de maand verhalen en/of gedichten voorgelezen.
Een mens leeft van verhalen. Bij VerhaalTijd worden er iedere eerste vrijdag van de maand verhalen en/of gedichten voorgelezen. (Foto: )

Voorlezen voor de jongsten, maar ook voor volwassenen

Wekelijks en maandelijks zijn er activiteiten in de bibliotheek van Boxtel. Zowel voor jong als oud. Een overzicht:

Boxtel - Kom je ook luisteren naar een mooi verhaal? "Voorlezen is ontzettend leuk en gezellig, maar ook essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. Iedere week lezen we op vrijdagochtend voor aan kinderen vanaf 2 jaar. We zingen samen bijpassende liedjes en maken muziek. Het is altijd een feestje! Ouders, opa's en oma's zijn ook van harte welkom. Blijf na het voorlezen gezellig nog even in de bieb om samen een spelletje te spelen, een puzzel te maken of om meteen de kleurplaat van het voorleesverhaal in te kleuren." Het duurt van 10.15 tot 10.45 uur en is gratis.

Hierna ben je tot 11.30 uur welkom om samen een spelletje te spelen, een leuke puzzel te maken, lekker te kleuren en om andere (groot) ouders te ontmoeten.

Er is gratis koffie of thee. Aanmelden is niet nodig.

Vanaf drie jaar

In de oneven weken lezen we op woensdagmiddag van 15.00 uur tot 15.30 uur voor aan kinderen vanaf 3 jaar. "We zingen samen bijpassende liedjes en maken muziek. Het is altijd een feestje. Ouders, opa's en oma's zijn ook van harte welkom." Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling, maar ook voor de belevingswereld van een kind. "Het vergroot de woordenschat en bevordert de concentratie. Bovendien prikkelt het de fantasie, kinderen leren over emoties en krijgen een grotere ervaringswereld. Maar het is vooral ook een leuke activiteit om samen te doen." Ook deze activiteit is gratis.

Verhalen voor volwassenen

Een mens leeft van verhalen. Bij VerhaalTijd worden er iedere eerste vrijdag van de maand verhalen en/of gedichten voorgelezen onder het genot van een gratis kopje koffie. Samen zijn, luisteren, geraakt en geïnspireerd worden staan centraal. "Kom en laat je verrassen.
Ontmoeting, ontspanning en verhalen delen: daar draait het om bij deze gratis voorleesactiviteit voor volwassenen. Mensen die zin hebben in een gezellig uurtje kunnen in de bibliotheek komen luisteren naar mooie verhalen die voorgelezen worden door onze drie fantastische vrijwilligers." Samen naar een verhaal luisteren levert plezier, nieuwe ontmoetingen en ervaringen op. We delen vaak meer met elkaar dan we weten. De bibliotheek is een mooie plek om mensen en verhalen samen te brengen. Komt u ook?

Vooraf aanmelden is niet nodig, sluit gezellig aan tussen 11.00 en 12.00 uur.

Meer berichten