Jos den Dekker en Jan Olijslagers nodigen iedereen uit voor het vernieuwde Hoge Stoep Blues & Rock. Foto: Wendy van Lijssel.
Jos den Dekker en Jan Olijslagers nodigen iedereen uit voor het vernieuwde Hoge Stoep Blues & Rock. Foto: Wendy van Lijssel. (Foto: )

Hoge Stoep Blues & Rock gaat door

Wendy van Lijssel

Nieuwe naam, locatie en bestuur

Maar liefst acht jaar werd in Sint-Michielsgestel het Hoge Stoep Festival gehouden. Een muziekevenement dat elk jaar groeide. Hoewel de plaatselijke ruis in genoemde kern fluistert dat het HSF ermee ophoudt is niets echter minder waar.

SINT-MICHIELSGESTEL – Er is een nieuwe locatie, naam en bestuur die 4 uitstekende bands geboekt hebben. Onder de noemer Hoge Stoep Blues & Rock wordt het geheid genieten voor muziekliefhebbers van het genoemde genre op zaterdag 29 juni vanaf 15.30 uur aan de Lookertstraat in genoemde plaats. Op initiatief van muziekliefhebbers Frans Sanders en Jan Olijslagers uit Sint-Michielsgestel werd op het terrein van laatstgenoemde, rondom de intussen voormalige boerderij, in 2011 voor het eerst het Hoge Stoep Festival gehouden. "Aan de hand van het idee van 'een bandje in een tentje', speelden er een aantal lokale bandjes. Meer dan dat, een podium, goed geluid en wat drank was er niet geregeld", blikt Jan lachend terug. Terwijl er die 1e editie 'slechts' circa 250 mensen kwamen, groeide het evenement jaarlijks, waardoor er wel een bestuur kwam en zaken beter geregeld werden zoals toegangskaartjes, verzekeringen en al het andere denkbare. Het festival verkaste in 2017 naar de firma van den Bogaard die in 2018 circa 800 feestgangers gastvrij ontving. Hoewel alles intussen goed geregeld was en het HSF goed op de kaart stond, gaven drie van de vier bestuursleden bij de evaluatie aan, dat zij in goed overleg en zonder gedoe, hun functie neer gingen leggen. Daarmee bleef alleen Jan Olijslagers over en kwam aansluitend ook het foutieve nieuws de wereld in dat HSF ermee stopt. Niets is echter minder waar. "Ik wilde er niet mee stoppen. We hebben met het voormalige bestuur gebouwd aan een leuk evenement waar uiteindelijk ook veel mensen plezier aan beleefden. Ik heb daarom aansluitend muziekliefhebbers uit het dorp benaderd om met mij een nieuw bestuur te vormen en door te gaan", vertelt Jan. En dat is precies wat gaat gebeuren. Met Jos den Dekker, Jan en Wil Olijslagers, Margreet van Buuren, Lodewijk Willekens en Leon Hendriks is intussen besloten om met behoud van het goede, een iets andere koers te gaan varen. "We gaan verder onder de naam Hoge Stoep Blues & Rock op een buitenlocatie aan de Lookertstraat en het accent komt meer op muziek en beleving te liggen. Naast vier goede bands, gaan we ook het terrein meer in sfeer aankleden. De gezelligheid die er altijd was, die blijft ongewijzigd", vertelt Jos den Dekker die als nieuwe voorzitter te boek staat, enthousiast. De bands mogen al genoemd worden. "Geboekt zijn Big Bo and his Voodoo Machine, The Veldman Brothers, De Joost de Lange Rock/Blues Experience en The Fortunate Sons die een tribute brengen aan Creedence Clearwater Revival", klinkt het trots, om toe te voegen: "We zijn zelfs al bezig met bands voor 2020." Dan overtuigd: "We gaan een festival bouwen dat staat als een goed gebouwd huis!"

Meer berichten