Foto:

Luistercafé in teken van vroege Beatles

In zaal De Apotheek in CHV Noordkade in Veghel is vrijdag 1 februari weer een nieuwe editie van Luistercafé Noordkade. Centraal deze keer staan de vroege Beatles. De activiteit is een initiatief van Bibliotheek Meierijstad, in samenwerking met Cultuur Haven Veghel.

Meierijstad - In de muzikale lezing 'A Box Full of Magic' staan de eerste jaren van The Beatles in Liverpool en Hamburg centraal. Het verhaal wordt verteld door muzikanten Peet Kappen en Jan Hertman. Als Beatles-fanaten zijn zij enkele malen op bedevaartstocht naar Liverpool geweest; de stad waar het allemaal begon. Het verhaal wordt verlevendigd met livemuziek van de band Local Beatles.

Wat vooral aan bod komt is de wording van de band. Hoe kon een groepje doodgewone volksjongens uitgroeien tot zo'n fenomeen? Welke ontwikkelingen maakten John, Paul, George en Ringo door? Wat waren hun muzikale invloeden? Hoe zag Liverpool er uit in de jaren vijftig en zestig vanuit sociaal-historisch perspectief? Deze muzikale lezing is een persoonlijk gekleurd verhaal, verlevendigd met een groot aantal foto's, beelden en anekdotes. Aanvang is die avond 20.30 uur, entree is gratis.

Meer berichten