Foto:

Nieuwe borden voor de Leyetocht

Helvoirt - De Leyetocht heeft donderdagmiddag historisch nieuws bekendgemaakt. Brabants grootste fietsfeest uit Helvoirt krijgt na bijna veertig jaar nieuwe routeborden voor de bewegwijzering van de zes keuzeafstanden: van 25 tot en met 150 kilometer op zondag. Autobedrijf Theo van der Heijden heeft haar naam voor de komende jaren gekoppeld aan de routeborden.

De Leyetocht staat in de regio en ver daar buiten bekend om haar bijzonder goed verzorgde bewegwijzering. Het is een van de steunpilaren van dit populair fietsevenement, waar elk jaar duizenden fietsers van jong tot oud aan deelnemen. Hierdoor verdwijnt de naam ERKO, de firma die al zeker tien jaar Helvoirt uit is en onder een nieuwe naam samenging met een branchegenoot.

Met vrolijke gezichten presenteren de ondernemers van het Helvoirtse autobedrijf en het Leyetochtbestuur de nieuwe routeborden. Voorzitter Christ Pijnenburg zei het in fietstermen: "Met deze nieuwe routeborden fietsen we weer een tijdje mee in de spreekwoordelijke kopgroep van de fietsevenementen. De Leyetocht hoort nog steeds bij de beste fietstochten, met strakke bewegwijzering geschonken door een modern autobedrijf. Wij als bestuur zijn heel erg trots op het wederzijds vertrouwen."

Meer berichten