Het Opera 'I Oratorium van het 52e Internationaal Vocalisten Concours vond van 7 tot en met 15 september plaats in Theater aan de Parade in Den Bosch.
Het Opera 'I Oratorium van het 52e Internationaal Vocalisten Concours vond van 7 tot en met 15 september plaats in Theater aan de Parade in Den Bosch. (Foto: )

Noten op de Noen: concert van grote talenten

Al decennia lang biedt het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) een podium aan talentvolle klassieke zangers die vanuit de hele wereld naar Den Bosch afreizen om zich te presenteren. Een van de winnaars komt nu naar Helvoirt: Rosina Fabius.

Regio - Het IVC, waar voor 45.000 euro aan prijzengeld te winnen valt, staat open voor zangers van alle nationaliteiten met een conservatoriumopleiding of een gelijkwaardig niveau, in de praktijk ontwikkeld.

Mezzosopraan Rosina Fabius won de Toonkunst Oratoriumprijs. Rosina Fabius komt uit een muzikale familie. Haar Engelse oma was componiste en pianiste en haar ouders zijn cellist en altvioliste. Rosina speelde al vanaf haar vierde jaar cello en piano in huiselijke kring. Toen zij veertien jaar oud was ontdekte zij haar talent voor zingen en besloot ze dat zij operazangeres wilde worden. Daarna studeerde ze muziek in Utrecht en Wenen.

Rosina treedt bij het Noten op de Noenconcert in Helvoirt op met pianiste Kanako Inoue. Deze Japanse begon al op haar derde met pianospelen. "Twee grote talenten, die u kunt beluisteren tijdens het Noten op de Noenconcert van 17 februari."

Het begint om 12.15 uur, in de Oude Kerk van Helvoirt.

Meer berichten