Steenmarterprenten in de sneeuw. Na een lange afwezigheid verovert de steenmarter terrein terug in Noord-Brabant en andere provincies. Foto: Annemarie van Diepenbeek.
Steenmarterprenten in de sneeuw. Na een lange afwezigheid verovert de steenmarter terrein terug in Noord-Brabant en andere provincies. Foto: Annemarie van Diepenbeek. (Foto: )

Diersporen: wat zich afspeelt in bos en veld

NMC Schijndel houdt op woensdag 13 februari een natuurlezing over Diersporen. De avond vindt plaats in 't Spectrum.

Schijndel - Het begint om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur. Op zondag 17 februari is er van 10.00 uur tot 12/00 uur ook nog een winterwandeling, gericht op hetzelfde onderwerp. Deze vertrekt bij de schaapskooi Martemanshurk 12 in Schijndel. Voor NMC-leden zijn de lezing en wandeling gratis, van niet-leden wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

"Vooral als je er als wandelaar niet in de buurt bent, speelt er zich heel wat af in bos en veld. Zelfs in de eigen achtertuin en in het de parkjes vinden onder de nachtelijke sterrenhemel miniatuurdrama's, stoeipartijen en feestmaaltijden plaats, waaraan wij mensen part noch deel hebben. Immers, wilde dieren zijn schuw en ze houden zich verborgen voor de mens. Toch kan de oplettende wandelaar die aanwezigheid van veel dieren zien als hij de sporen maar weet te herkennen. Diersporen vertellen welk dier hier was, wat het deed, wat het gegeten heeft, hoe het woont en leeft."

Annemarie van Diepenbeek is veldbiologe en houdt zich vooral bezig met zoogdieren, reptielen en amfibieën en hun sporen. Zij is auteur respectievelijk co-auteur van een aantal veldgidsen.

Meer berichten