Foto:

Hoorzitting in Liempde: alternatieven windmolens?

"Een paar weken geleden lazen we in de krant 'Windmolens moeten we gaan inpassen, leuk of niet'. Een paar dagen later gevolgd door een artikel met als kop 'Boxtel zoekt plek voor windmolens'. Windmolens moeten er dus komen, maar de grote vraag is waar."

Liempde - Aan het woord is de organisatie Op naor d'Honderd uit Liempde. Zij zien de plaatsing van windmolens als een wezenlijk probleem en nodigen iedereen uit zijn of haar woordje te doen tijdens een hoorzitting op zondagochtend 3 maart in Café het Wapen van Liempde. Welke standpunten en alternatieven aangevoerd zullen worden, is te horen tijdens de Kolderzitting op zondagochtend 3 maart vanaf 10.30 uur. Insprekers wordt verzocht zich vooraf aan te melden bij Op naor d'Honderd. Dat kan via het telefoonnummer 0649782050. Om organisatorische reden wordt insprekers verzocht hun betoog na een dik kwartiertje af te ronden.

"Tijdens de strijd tegen de herindeling hebben de Liempdenaren bewezen als een echte Don Quichotte hun standpunten met hand en tand te zullen verdedigen. En wat doet het toeval? Deze Spaanse edelman ging ook de molens te lijf samen met zijn knecht Sancho Pancha. Strijden is goed, maar kunnen de Liempdenaren ook alternatieven aandragen misschien? Zo zouden ze in de wintermaanden massaal op de hometrainer kunnen stappen om in estafettevorm stroom bij elkaar te trappen. Al was het maar voor de sfeervolle stratenlange kerstverlichting."

Meer berichten