Foto:

Nieuwe single verbindt Brabanders

Redactie

'Mijn Brabantse Hart'

Thomas Pieters lanceerde 1 februari 'Mijn Brabantse Hart': een verbindend Brabants lied met bijbehorende clip. "Wat is er nou mis met een beetje lief zijn voor elkaar? Laten wij als Brabanders in deze donkere dagen dan maar het goede voorbeeld geven", aldus Pieters.

Regio - De bijbehorende videoclip, waarin tal van prominente Brabanders acteren, ging vorige week in de Statenzaal van het Provinciehuis in Den Bosch in première.

De afgelopen maanden heeft de voor het grote publiek relatief onbekende Pieters in het diepste geheim gewerkt aan het project. En niet zonder succes. Maar liefst vierenzestig Brabantse burgemeesters en de commissaris van de koning spelen mee in de videoclip. Met de clip, waarin de 'Schat van het zuiden' gevonden wordt, wil Pieters een lief geluid uit Brabant ons land in brengen.

Bakker tot Berry van Aerle

Pieters: "Het is al jaren mijn droom om héél Brabant te verbinden. Van bakker tot burgemeester en van Berry van Aerle tot Bertus Borgers; voor even houdt iedereen van elkaar." Veel prominente Brabanders vonden het zo'n wonderlijk idee dat ze Pieters aanboden deel te nemen aan het project. Zo nemen Guus Meeuwis, Frank Lammers, Steven van Brunswijk en Jacqueline Govaert een belangrijke rol voor hun rekening in de video.

De single 'Mijn Brabantse Hart' werd vrijdag 1 februari gelanceerd in de Statenzaal van het Provinciehuis in Den Bosch en is reeds te beluisteren via de bekende streamingdiensten, zoals Spotify en Youtube.

De Helmondse zanger Thomas Pieters timmert inmiddels al een tijdje aan de muzikale weg. De oud Rockacademie-student kon landelijk op grote mediabelangstelling rekenen toen hij zijn debuutsingle 'Kassameisje' lanceerde in een uitverkocht Paradiso. Toen de 30-jarige verhalenverteller in Tilburg muziekvideo's ging maken met markante plaatsgenoten, werd hij benoemd tot officiële Stadsartiest. Ook trok Pieters langs 25 theaters met de voorstelling 'forever 27'. Een hommage aan de te vroeg gestorven helden.

Meer berichten