Foto:

Nieuw seniorenorkest bij Harmonie Wilhelmina

Harmonie Wilhelmina wordt een orkest rijker: een seniorenorkest. Dat richt zich op 55-plussers die gezellig samen muziek willen maken. "Want muziek maken kun je heel je leven en je blijft er jong bij", zegt initiatiefnemer Antoon Schuurmans.

Den Dungen - "Het harmonieorkest speelt op hoog niveau (eerste divisie) en het leerlingenorkest richt zich op de jeugd. Hierdoor kan het zijn dat de 55-plusser zich bij beide orkesten niet thuis voelt", aldus Antoon. Hij heeft zelf jaren muziek gemaakt bij de vereniging en is nog steeds actief als vrijwilliger. Maar muziek maken doet hij inmiddels bij een seniorenorkest buiten het dorp. En dat is niet nodig, vinden hij én Harmonie Wilhelmina. De keuze om een seniorenorkest te starten was dan ook snel gemaakt.

Het seniorenorkest zal zich qua niveau, keuze in muziekstukken en soort optredens aanpassen aan de muzikanten. Over het eerste optreden durft Antoon nog niet na te denken. "Laten we eerst maar eens een gezellige groep muzikanten verzamelen en beginnen met repeteren. Als het goed klinkt mag Jan en alleman komen luisteren", zegt hij met een glimlach. Bij het seniorenorkest zijn ook mensen van buiten Den Dungen welkom. Er zal één keer per week gerepeteerd worden in Den Dungen. Dag en tijdstip van de repetitie worden in overleg met de eerste leden van het seniorenorkest bepaald. Om bij het seniorenorkest te spelen dien je, na een proefperiode van vier weken, lid te worden van Harmonie Wilhelmina. Je kunt dan een instrument lenen.

Meer berichten