Foto:

Keurmerk kinderdagverblijven in Boxtel voor verkeersveiligheid

De eerste twee kinderopvanglocaties in Boxtel kregen vorige week van wethouder Herman van Wanrooij het keurmerk Groen Licht uitgereikt. Daarmee zijn zij officieel gecertificeerd voor verkeersveiligheid in de kinderopvang voor 0- tot 4-jarigen. Kinderdagverblijf Domino van kinderopvang Humanitas en Klein kindercentra zijn trots op het bereikte resultaat.

Boxtel - Zij ontvangen het keurmerk Groen Licht! omdat ze op meerdere manieren hebben laten zien dat zij zich structureel inzetten voor verkeerseducatie en verkeersveiligheid van jonge kinderen en daar ook de ouders bij betrekken.

Jonge kinderen pikken ongemerkt veel op in verkeer

Met deze certificeringen hebben de allereerste kinderdagverblijven in de gemeente Boxtel het keurmerk Groen Licht! verworven en worden zij onderdeel van het netwerk van meer dan 106 kindcentra in de provincie Noord-Brabant.

Gemeente Boxtel zet in op verkeersveiligheid voor alle inwoners en neemt daarin ook de jongste inwoners mee. Jonge kinderen pikken ongemerkt veel op over verkeersregels en gedrag in het verkeer. Het is daarom zeer zinvol om met deze jonge kinderen én ouders aan de slag te gaan rondom het thema verkeer.

Elf gemeenten

Gemeente Boxtel is een van de elf Brabantse gemeenten die het voor kinderdagopvang voor 0 tot 4 jarigen en peuteropvang mogelijk maakt om zich te certificeren voor verkeersveiligheid. Dit in samenwerking met Edux Onderwijspartners (Ulvenhout). Dit verkeerskeurmerk zorgt voor borging en verbreding van het verkeersthema bij jonge kinderen. Ook zorgt het voor een doorgaande lijn naar de basisscholen en bevordert het de samenwerking tussen kinderopvang en basisscholen.

Duurzaam

Duurzaam verkeersveilig gedrag, dat is wat deze partners gezamenlijk willen bereiken. De gecertificeerde kindcentra blijven in de toekomst werken aan verkeersveiligheid samen met de kinderen én de ouders! Wilt informatie over het certificeringstraject Groen Licht! en het project JONGleren in het Verkeer leest u op

www.edux.nl

Meer berichten