Een voorbeeld van het werk van Uyen Simons Nguyen uit Liempde.
Een voorbeeld van het werk van Uyen Simons Nguyen uit Liempde. (Foto: )

Beelden expositie in Dn Liempdsen Herd

Uyen Simons Nguyen exposeert met haar stenen en bronzen beelden in Bezoekerscentrum Dn Liempdsen Herd. Uyen maakt beelden van diverse steensoorten. Haar nieuwe uitdaging is om ook brons te verwerken in haar beelden.

Liempde - De expositie is te bekijken gedurende de openingstijden van Bezoekerscentrum Dn Liempdsen Herd: dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Op maandag is Dn Liempdsen Herd gesloten. Op zondag 31 maart is Uyen Simons Nguyen zelf aanwezig bij de expositie.

Uyen Simons Nguyen is geboren in Vietnam, waar zij opgroeide en werkte op een kantoor. Inmiddels is zij getrouwd en woont ze in Liempde. In 2008 is zij door haar schoonvader Paul Simons in contact gekomen met het beeldhouwen in steen. Dit is een ware passie voor haar geworden. Eenmaal bezig, is ze niet meer te stoppen. Begonnen met zachtere steensoorten zoals speksteen, zocht ze al snel de uitdaging om ook andere, hardere steensoorten (albast, marmer, hardsteen, verdriet, kobalt etc.) te verwerken. Haar werk is vaak gebaseerd op persoonlijke gebeurtenissen, ontwikkelingen in haar leven en de dingen waar ze om geeft. Uyen poseert enkele keren per jaar en heeft ook deelgenomen aan het Liempds Kunstpad.

Van zaterdag 9 maart tot en met zondag 7 april exposeert Uyen met haar beelden in Bezoekerscentrum Dn Liempdsen Herd. De beelden zijn een mooie diverse weergave van de verschillende steensoorten waarmee ze werkt. Ook is er een beeld van steen en brons.

Meer berichten